
Ce sunt simptomele de răceală?
Răceala e o afecţine care te ia mereu pe nepusă masă. E suficientă o adiere mai puternică de vânt ca să te facă să rămâi fără chef, energie şi voie bună pentru următoarele zile. Răceala este foarte des întâlnită, mai ales în această perioadă, când soarele te păcăleşte şi crezi că a venit primăvara în toate drepturile ei, dar, de fapt, aerul rece îşi face încă suficient simţită prezenţa ….
Zilele trecute vorbeam cu nişte prietene şi care de care era mai răcită, ba mai rău, una dintre ele era cu antibioticele după ea.
E foarte uşor să răceşti în aceste perioade, atunci când corpul îţi este îmbâcsit şi congestionat!
De ce spun îmbâcsit şi congestionat? … pentru că tocmai aşa şi este! …. de aceea „răceşti”. Răceala se naşte din încercarea corpului de a se elibera de toxine, reziduuri metabolice, mucus şi alte substanţe dăunătoare şi congestii.
Din cauza unei alimentaţii necorespunzătoare, nesănătoase şi neadecvate corpului nostru, acesta se umple de fel de fel de substanţe care il încarcă şi îi dăunează bunei sale funcţionări.
Multe din alimentele cu care ne-am obişnuit să ne alimentăm ne dăunează şi îngreunează organismul.
Poate nu toate alimentele pe care le consumam ne încarcă organismul pur şi simplu, ci mai degrabă ele ne determină corpul să adopte o reacţie de apărare, o reacţie de protecţie împotriva componentelor alimentare iritante, dăunătoare şi chiar abrazive … şi astfel corpul nostru (prin celulele din mucoase) secreta mucus în exces tocmai ca să îşi apere ţesuturile de aceste alimente care provoacă puternice iritaţii în corp.
Atunci când încă nu ştii care alimente îi sunt prielnice organismului tău şi care îi sunt dăunătoare şi îl determină să adopte o reacţie de apărare, atunci ai cele mai mari şanse să îţi petreci aproape tot timpul într-o stare de răceală, de lipsă de energie şi de vitalitate.
Atunci când încă nu respecţi nevoile reale ale corpului tău şi te alimentezi la derută, după cum te-ai obişnuit sau îţi indică unul şi altul sau după cum auzi pe la TV sau vezi prin reviste, reclame şi ziare, ai cele mai mari şanse să fii mereu într-o stare proastă … cu dureri de cap, senzaţie de moleşeală, oboseală, febră, tuse, nas înfundat şi aşa mai departe.
Să răceşti nu este deloc uşor şi chiar imposibil atunci când ai un organism curat şi sănătos!
Cred că deja te întrebi de ce răceşti? Care sunt cauzele reale şi cum le poţi evita? … atunci când eşti răcit, ai da orice doar ca să îţi revi şi să scapi de răceală, fiindcă ştim cu toţii ce sentimente şi senzaţii neplăcute te cuprind atunci când răceala te-a invadat.
Ce îţi transmite corpul prin simptomele de răceală?
… că este plin de toxine, de mucus şi de alte substanţe care îi îngreunează activitatea şi sistemul limfatic!
Răceala nu este cauzată de frig, viruşi sau bacterii. Răceala este cauzată de congestii, mucus, toxine şi alte substanţe chimice dăunătoare organismului – înmagazinate şi depozitate în el.
Simptomele de răceală sunt declanşate de frig, vânt, viruşi, etc, dar nu sunt cauzate de aceşti factori externi. Ei doar iniţiază declanşarea simptomelor. 😉
Corpul este un mecanism ce funcţionează perfect!
Atâta timp cât este alimentat corect, sănătos şi adecvat, corpul nu îţi va da dureri de cap. Însă atunci când tu nu îi respecţi nevoile de bază şi nu îl alimentezi aşa cum el şi-ar dori să fie alimentat, atunci te vei confrunta cu fel de fel de neplăceri legate de sănătatea corpului tău fizic.
În orice condiţii, corpul tău este dator să îşi menţină viaţa, aşadar, chiar dacă tu nu îl alimentezi corect, el va face tot ce îi stă în putinţă ca să îşi menţină viaţa. Va face fel de fel de artificii şi tot va rezista agresiunilor alimentare la care tu îl supui. Dar singura diferenţă este calitatea vieţii pe care tu o trăieşti!
Prin simptomele de boală este foarte uşor să îţi dai seama ce nu faci tu bine în viaţa de zi cu zi.
Iar prin simptomele de răceală, iată ce nu faci bine în relaţie cu corpul tău şi cu alimentaţia pe care tu o ai:
1. Nu iti detoxifici suficient corpul.
Aşa cum orice maşina are un timp de ragaz în care pur şi simplu stă şi nu funcţioneaza în continuu, aşa şi organismul tău are nevoie de o pauză de relaxare, în care să nu fie supus la o digestie permanentă, astfel încât să poată să mai scoată din reziduurile acumulate în el şi neevacuate.
Reziduurile şi substanţele nefolositoare şi chiar toxice care s-au acumulat în corp sunt depozitate în sistemul limfatic şi în mod normal ar trebui eliminate. Însă atunci când organismul tău are mereu de lucru şi trebuie continuu să digere mâncarea pe care tu i-o oferi zi de zi, el nu mai are timp să se ocupe suficient de reziduurile rezultate din metabolism şi descompunerea alimentaţiei tale. O parte din aceste deşeuri alimentare sunt eliminate prin organele de eliminare, însă o altă parte sunt stocate în sistemul limfatic. Ei bine, când sistemul limfatic (care se ocupă cu menţinerea curăţeniei în organismul tău) este mult prea aglomerat şi nu mai poate răzbi, atunci ganglionii limfatici se vor inflama, iar mucusul şi toate substantele rele din corp se vor stoca prin diverse părţi ale organismului tău. Tot acest proces este un proces cât se poate de natural, însă un proces care dă suficiente bătăi de cap – la propriu: dureri de cap, febră, nas înfundat sau cu substanţe mucoase, amigdale inflamate, tuse – uneori cu expetoraţii (care este tot mucus), strănut, etc.
2. Consumi prea multe alimente iritante pentru mucoasele organismului tău:
(ceea ce determină secreţia suplimentară şi nesănătoasă de mucus şi aciditate mărită)
- Hrană gătită termic şi SARE – în exces – au o acțiune IRITANTĂ asupra organismului și celulelor tale. Sarea este pe primul loc în rândul alimentelelor ”formatoare de mucus” – după opinia ”naturiștilor”. Sarea este absolut necesară ca și adaos la mâncarea gătită termic, deoarece prin gătire termică îşi pierde vitaminele, enzimele şi o parte din minerale, dar îşi pierde şi o mare parte din gust. De multe ori, în loc de sare, e suficient să adaugi câteva condimente (ex: frunze de ţelină) şi să consumi vegetalele în stare crudă. Totuşi, sarea marină sau de Hymalaia, este mult mai indicată decât sarea iodată comercializată în magazine.
- OUĂ şi LACTATE – sunt alimente care îţi irită mucoasele intestinale, iar acest lucru duce automat la secretarea unei cantităţi suplimentare de mucus. In plus, sunt alimente care provoacă adesea alergii şi diverse efecte nesănătoase (ex: constipă).
- FĂINOASE – făina albă de grâu – conține GLUTEN – un produs foarte ”lipicios” – care se lipește mai ales de intestine, ceea ce nu este deloc sănătos şi crează mult mucus în corp.
- ZAHĂR , în special rafinat – toate dulciurile făcute cu zahăr – sunt considerate alimente ”artificiale”, adică prelucrate, iar corpul NU LE ACCEPTĂ drept hrană şi le consideră ”toxine” și crează continuu mucus după ingerarea lor, în semn de protecţie.
- CARNE și alte produse din carne (inclusiv peștele și fructele de mare) – sunt produse bogate în proteine, care se descompun în organism cu ajutorul acizilor rezultând amino-acizi … care determină o iritație continuuă a intestinelor și sistemului limfatic.
3. Consumi prea puţine vegetale proaspete şi crude
– sunt cele mai adecvate corpului uman
- FRUCTELE crude nu provoacă deloc secreţia de mucus şi pot fi consumate ca atare sau sub formă de sucuri sau diverse preparate din hrană vie (raw-vegan). Nu-ţi fie frică să le consumi în cantităţi mai mari, deoarece nici nu îngraşă şi nici nu îţi dăunează. Fructele conțin FRUCTOZĂ care este un zahar simplu şi ajută, în special, sistemul nervos și ficatul şi nu îţi îngreunează digestia, deoarece intră în celule simplu, fără să aibă nevoie de insulină pentru transport). Fructele sunt foarte bune şi pentru curățarea tubului digestiv.
- LEGUME crude sunt ideale a fi consumate ca atare sau sub formă de salate. Se pot consuma legume de toate tipurile. Conţin nutrienţi uşor de digerat şi adevaţi corpului tău fizic şi în nici un caz nu îl agasează sau afectează.
- FRUNZE VERZI – bogate în clorofilă, vitamine, minerale, enzime, fibre, proteine, etc. Sun foarte benefice organismului şi în special curăţării sângelui. Clorofila are o structură foarte asemănătoare sângelui uman, iar acest lucru are nenumărate beneficii asupra sănătăţii, energiei şi vitalităţii corpului tău.
- NUCI şi SEMINȚE crude şi hidratare câteva ore (pentru activarea enzimelor digestive) – nuci, semințe dovleac, floarea soarelui, de susan, de in, de chia, de cânepă, de pin, migdale, caju, fistic, alune de pământ sau de pădure, castane, etc – sunt ideal a fi consumate îl locul grăsimilor rafinate sau animale şi al proteinelor de origine animală. E suficient aproximativ un pumn de nuci & seminţe pe zi pentru un adult. Consumate în exces pot crea şi ele aciditate şi mucus – deoarece conţin proteine – care sunt descompuse doar în prezenţa acidului gastric foarte acid.
- LEGUMINOASE – fasole, mazăre, năut, linte, bob, soia, etc – proteine net superioare proteinelor de origine animală. Organismul uman are nevoie de aproximativ 10-15 % din alimentaţia zilnică proteine.
Pe măsură ce reuşeşti să te alimentezi sănătos şi să îţi detoxifici tot mai mult corpul, adică să te alimentezi cu hrană adecvată, care nu îţi supune corpul la eforturi şi reacţii suplimentare dăunătoare (aciditate, mucus, etc), vei răci tot mai rar … până la nivelul „deloc”.
Atunci când îţi cunoşti suficient de bine corpul şi ştii cum funcţionează acesta şi care gen de alimente constituie cel mai bun combustibil pentru corpul tău, atunci eşti în măsură să îţi menţii sănătatea şi să îţi menţii corpul imun faţă de viruşi, bacterii şi alţi agenţi externi (ex: frigul) care îţi declanşează acele reacţii neplăcute în corp.
În momentul în care tu te alimentezi sănătos, corpul tău va funcţiona normal, va fi plin de energie, vitalitate, etc şi nu va fi încărcat de mucus şi alte congestii. Iar dacă organismul tău este curat şi nu este încărcat de substanţe nefolositoare, atunci nu va avea nevoie să elimine nici o congestie sau mucus. Iar în aceste condiţii, cât de mult crezi că vei răci? … Deloc! 😉
Sănătatea organismului fizic nu o obţii peste noapte, printr-un medicament sau printr-o pastilă, însă dacă vrei să îţi recâştigi sănătatea, atunci propuneţi-o ca şi obiectiv!
Recuperarea sănătaţii nu este o destinaţie, ci o călătorie frumoasă în care, pe măsură ce înaintezi, te descoperi tot mai mult, începi să te înţelegi tot mai bine, să îţi înţelegi corpul tot mai mult …. iar în cele din urmă, reuşeşti să înţelegi esenţa şi miracolul vieţii.
Viaţa nu ţi-a fost dată ca să o trăieşti în suferinţă şi boală, viaţa ţi-a fost dată ca să te bucuri de ea şi să îţi manifeşti talentele pe care le ai. Fiecare om se naşte unic în felul lui şi fiecare dintre noi facem lucrurile unice în felul nostru, iar când fiecare vom realiza în viaţă ceea ce ştim noi să facem unic în felul nostru, vom constata că trăim într-o lume mai bună, în care boala, suferinţa, sărăcia şi toate aspectele negative ale vieţii, nu mai există!
Aceasta este lumea la care visăm cu toţii! …. dar ca să o obţinem şi să putem să o creăm, călătoria începe de la noi înşine, de la fiecare în parte.
Când tu vei reuşi să te înţelegi pe tine, când tu vei reuşi să îţi însănătoşeşti corpul, mintea şi inima şi să îţi regăseşti sufletul şi să creezi o armonie în tine şi în jurul tău, atunci vei constata cu bucurie că viaţa este minunată! 😉
Poate părea un vis măreţ, un vis îndepărtat, însă totul este atât de simplu şi uşor de atins. Trebue doar să îţi schimbi atitudinea faţă de tine, faţă de corpul tău …. şi să te încarci cu gândurile şi emoţiile care te susţin. Nimic mai mult.
Doreşte-ţi să te însănătoşeşti şi propune-ţi SĂNĂTATEA ca şi un obiectiv pe care vrei să îl atingi în viitorul apropiat. Stabileşte-ţi chiar şi un termen fix, până la care vrei să îţi recâştigi sănătatea. Şi fă tot ce îţi stă în putinţă ca să îţi atingi obiectivul!
Debarasează-te de tot ce nu îţi este util şi nu te susţine în calea spre atingerea obiectivului propus. Nu-ţi fie frică să renunţi la vechile obiceiuri dăunătoare şi să adopţi alte obiceiuri, sănătoase. Cere ajutorul atunci când simţi că te împotmoleşti şi nu te descurci, dar nu renunţa. Nu renunţa niciodată!
Nu renunţa niciodată la sănătatea ta!
Ce poţi face chiar acum pentru a-ţi ajuta corpul să se detoxifice
şi să mai elimine din congestii?
…. dă-i măcar un răgaz de o zi în care să nu mai consumi hrană solidă sau gătită termic. Dă-i corpului tău pauză măcar o zi pentru a-şi reîncărca bateriile şi pentru a lupta împotriva congestiilor înmagazinate în el. Ia-ţi o zi în care să consumi doar lichide: sucuri de fructe proaspete, limonadă, apă, etc. Poate nu a-i să te simţi prea bine în acea zi, însă corpului tău, cu siguranţă, ai să îi faci un mare bine. Cu cât organismul tău este mai plin de reziduuri, mucus şi alte toxine, cu atât este posibil să te simţi mai moleşit şi obosit în acea zi. Dar merită să ţii câte o zi de detoxifiere sau de „post” măcar o dată pe lună.
Acum, întrebarea mea pentru tine este:
Tu vrei să îţi maschezi doar simptomele …
… sau vrei chiar să elimini cauzele şi să te însănătoşeşti cu adevărat?
Lasă-mi un răspuns mai jos şi hai să luptăm pentru redobândirea sănătaţii prin eliminarea cauzelor care te-au îmbolnăvit! Mascarea simptomelor prin tratament, este precum „cioara vopsită” 😉
O zi excelentă, plină de sănătate şi vitalitate îţi doresc,
Cu drag şi dăruire,
Raluca Andreea Istrate.
Like & Share – dacă ţi se pare util 🙂
[…] Cum să descifrezi CORECT simptomele de răceală? […]
Intr-o dupa miaza din zilelel acestea calduroase a trebuit sa ramin la ,, mosie” cum spune draga mea Gratiela,am stat cam dezbracata si iata ca am racit.Cum casa este noua si ne incalzita ,am stat mai binede 2 ore sa vad timplarul cum monteaza treptele .Dupa un timp am simtit cum ma ia cu frig.Cum am ajuns acasa sa tetii .M-am pus pe tuse si de aici totul. Am racit si mai faceamsi temperatura 37/8.ajungind peste noapte la aproape 39de grade .Ma durea in git . In prima seara cind m-am imbolnavit am vut o tuse puternica ,nu m-a lasat toata ziua .In acelasi timp si durere puternica in piept cind tuseam . Ce sa fac sa scap de ea.Medicamente nu am mai luat de 2 ani si jumatate.iar de racit nu am mai racit de 10 ani.Am luat Septilin ,am baut 3 ceaiuri si cite 2 pastile de 3 ori /zi antigripal de la ALEVIA.De a doua zi am inceput sa tusesc mai rar dar si sa elimin din git ,durerea din piept disparindu-mi.Bineinteles ca am actionat rapid cu bai calde cu eucalipt si menta si inhalatii raceala si gripa de la Fares.Da mai elimin si acum dar mai putin.Cind tusesc usor simt cum se rupe din git si expectorez.Insa nu asta ma deranjeaza acum ci nasul care s-a pornit foarte tare si nu pot sa-l mai opresc .Ma ustura ma gidila ,il simt iritat.E clar ca din cauza aceasta nu ma pot vindeca complet.
Vreausa-ti spun ca de aproape 3 ani de zile duc un stil de alimentatie raw -vegan 50%-50%.Pentru aceasta iti cer sprijinul.Trebuie sa merg la serviciu miine si nasul imi pune problema.
Astpt cu real interes sfatul tau.
Multumesc anticipat!
Aura
Aura draga,
In primul rand trebuie sa ai rabdare cu organismul tau, fiindca ideea nu este sa opresti brusc simptomele, ci sa il ajuti sa elimine tot ce are de eliminat.
Din proprie experienta pot sa iti spun ceea ce functiona foarte bine la mine, pe vremea cand ma raceam si eu, dar functioneaza foarte bine si la toti apropiatii mei. Intotdeauna cand se instalau simptomele de raceala actionam cam asa:
– inhalatii cu uleiuri esentiale – menta, pin , rozmarin, thea tree – sunt foarte bune in aceasta situatie – puneam in candela cateva picaturi din aceste uleiuri, ca sa miroase in camera si sa inspir acel aer. In plus, cand simteam nevoia, imi puneam cateva picaturi din aceste uleiuri si pe un disc demachiant (servetel) si miroseam din el, ca sa imi intre bine in caile respiratorii. E foarte eficient acest remediu!
– in zilele cu simptome puternice de raceala consumam foarte multe lichide si doar cruditati – in special sucuri (gen limonada)din citrice la care adaugam ghimbir ras pe razatoare sau blenduit si apoi strecurat. Ghimbirul crud si citricele imi ajutau tare mult. Recent am descoperit si puterea pudrei de Cayenne (foarte iute) in detoxifiere si o poti folosi si tu adaugata in limonada cu ghimbir (macar un varf de cutit la 2 litri de limonada).
– deasemenea, sucul proaspat stors din portocale mi se poare foarte eficeint si ajuta mult organismul sa isi revina.
– consuma zilele astea cat mai mutl usturoi crud – fie il inghiti ca atare (ca si un medicament), fie iti prepari mancare cu mult usturoi crud – ajuta tare mutl in lupta cu bacteriile si virusii.
– bea de 3 ori pe zi cate 20-30 de picaturi tinctura de echinacea – ajuta mult in redobandirea imunitatii. Picaturile de tinctura le adaugi in ceai sau limonada. Deasemenea tinctura de brusture si de propolis este foarte eficienta in aceste situatii.
– daca suporti mirosul, pune-ti seara langa pat o ceapa taiata in doua – va absorbi multe din bacteriile pe care le elimini in aer – mie mi se pare foarte eficient si acest remediu, insa nu toata lumea suporta mirosul de ceapa, insa daca vrei sa te insanatosesti rapid si natural, atunci aplica toate metodele pe care le cunosti, iar rezultatul o sa fie pe masura asteptarilor.
– pentru gat si nu numai, exista in magazinele naturiste aspirina naturala (de la Hofigal)si comprimate pentru supt naturale din plante. Ceea ce mie mi se pare extraordinar si eficient, este de la DaciaPlant – Faringoplant – are echinaceea, propolis, catina si menta si pin ca ingrediente principale. Noi folosim adesea aceste comprimate, chiar si in loc de „bomboane”. Mie imi plac tare mult.
Cam asta este in mare ceea ce poti sa faci in plus, ca sa iti ajuti organismul.
Cea mai importanta este detoxifierea in aceste zile – adica sa consumi cat mai multa limonada cu ghimbiri si eventual pudra de Cayenne si sucuri din fructe, smoothie-uri verzi, etc … astfel si nasucul tau isi va reveni. Incearca si varianta cu uleiuri esentiale adaugate pe un disc demachiant din care sa tot inhalezi aerul. Ajuta tare mult, chiar daca pare un remediu banal.
Daca simti ca iti este iritat nasul la exterior, nu ezita sa te masezi cu o crema naturala sau chiar si cu un ulei natural, de mai multe ori pe zi … ca sa nu ti se irite/usture si usuce pielea prea tare de la atatea secretii nazale.
Sper sa iti ajute si tie aceste remedii pe care le foloeseam atunci cand ma raceam foarte des, dar care le aplic chiar si acum, si poate de asta nici nu ma mai racesc 🙂
Foloseste si aplica tot ceea ce stii ca functioneaza! Nu-ti fie frica sa aplici cat mai mutle variante naturale, iar rezultatele nu se vor lasa asteptate prea mult. 😉
Totusi ai rabdare cu organismul tau si da-i ragazul necesar sa elimine tot ce are de eliminat. Multa sanatate, Aura!
Draga mea Raluca,
Mi se pare minunat ce faci tu, iar stilul in care scrii este asa de antrenant si de deschis incat am citit articolul de la cap la coada, chiar daca eu mananc de ceva vreme raw-vegan si nu mai era nevoie sa fiu convinsa. Cred sincer ca faci o treaba foarte buna si daca vei continua sa scrii la fel de convingator, de alert, dinamic si prietenos, ai sa aduci pe multi „pe calea cea buna”. As vrea sa nu iei drept critica singura observatie pe care o am: desi stiu ca, in partile Ardealului mai ales, dar si in alte zone, se mai spune „ma racesc” forma corecta gramatical este „racesc” . La urma urmelor, ma cam incalzesc chiar daca fac si putina febra :)). Te rog sa vezi observatia mea ca pe o dorinta sincera de a te ajuta sa deschizi cat mai multe usi pentru continutul articolelor tale, cu stilul lor asa de luminos si intentiile lor luminoase. Iti doresc succes, pentru binele si sanatatea cat mai multora.
Raluca, ma bucur nespus de mult pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ai adresat! Sunt tare fericita cand aflu ca modul in care eu scriu, ii poate ajuta si pe altii sa isi descopere calea spre sanatate si vitalitate. Articolele pe care le scriu sunt insufletite de entuziasmul si energia pe care le-am dobandit eu, ca urmare a alimentatiei pe care o am. E inevitabil sa nu trasmit aceasta energie, prin ceea ce scriu si prin ceea ce fac. Cred ca asta este secretul din spatele articolelor scrise de mine :))
Ma bucur ca mi-ai atras atentie asupra formei gramaticale de a exprima faptul ca ai racit 😉 … sincer nici nu mi-am dat seama ca nu m-am exprimat corect. Mersi mult pentru observatie! Poate nu am cea mai buna exprimare sau cea mai corecta exprimare, dar am cele mai bune intentii si asta conteaza 😉 Mersi mult!
Intr-o dupamiaza din zilelel acestea calduroase a trebuit sa ramin la ,, mosie” cum spune draga mea Gratiela,am stat cam dezbracata si iata ca am racit.Cum casa este noua si ne incalzita ,am stat mai binede 2 ora sa vad timplarul cum monteaza treptele .Dupa un timp am simtit cum ma ia cu frig.Cum am ajuns acasa sa tetii .M-am pus pe tuse si de aici totul. Am racit si mai faceamsi temperatura 37/8.ajungind peste noapte la aproape 39de grade .Ma durea in git .
Ce sa fac sa scap de ea.Medicamente nu am mai luat de 2 ani si jumatate.iar de racit nu am mai racit de 10 ani. luat Septilin ,am baut 3 ceaiuri si cite 2 pastile de 3 ori /zi antigripal de la ALEVIA.Vreau spun cade a doua zi nu am mai tusit deloc si am expectorat tot timpul din git si nu mai fac nici temperatura.
In prima seara cind m-am imbolnavit am vut o tuse puternica ,nu m-a lasat toata ziua .In acelasi timp si durere puternica in piept cind tuseam .De a doua zi am inceput sa tusesc mai rar dar si sa elimin din git ,durerea din piept disparindu-mi.Bineinteles ca am actionat rapid cu bai calde cu eucalipt si menta si inhalatii raceala si gripa de la Fares.Da mai elimin si acum dar mai putin.Cind tusesc usor simt cum se rupe din git si expectorez.Insa nu asta ma deranjeaza acum ci nasul care s-a pornit foarte taresi nu pot sa-l mai opresc .Ma usturama gidila ,il simt iritat.E clar ca din cauza aceasta nu ma pot vindeca complet.Vreausa-ti spun ca de aproape 3 ani de zile duc un stil de
alimentatie raw -vegan 50%-50%.Pentru aceasta iti cer sprijinul.Trebuie sa merg la serviciu miine si nasul imi pune problema.
Astpt cu real interes sfatul tau.
Multumesc anticipat!
Aura