Hipertensiunea arterială – remedii şi soluţii. Partea II

hipertensiunea arterială

Prima parte a acestui articol, despre hipertensiunea arterială –  o găseşti aici …

Hipertensiunea arterială – ce este si de ce apare?

Aşadar, când se manifestă hipertensiunea arterială?

  • … când pe artere şi pe vasele sanguine se formează/depune colesterolul.

Când se formează colesterolul?

  • … când organismul este într-un anumit dezechilibru (ca urmare a unei hiperacidităţi în corp), iar glanede suprarenale nu mai funcţionează la parametrii normali şi nu mai reuşesc să sintetizeze sufieicenţi steroizi (hormoni cu efect antiinflamator).
  • când ficatul, în absenţa hormonilor cu efect antiinflamator, produce colesterol în speranţa ca va reuşi să reducă inflamaţiile din ţesuturi, vene, artere, etc.

Când se crează aciditatea ridicată în corp?

  • … când alimentaţia omului e alcătuită din prea multe proteine animale (carne, lactate – brânzeturi, iaurturi, unt, – şi ouă), din carbohidraţi rafinaţi – făină albă, zahăr rafinat (panificaţii, prăjiturele, covrigei, etc), cafea, ceaiuri din comerţ, legume prea gătite şi procesate (ex: tomatele – bulion, katchup), etc.
  • … când alimentele consumate sunt incorect combinate, iar acest lucru duce la fermentare şi chiar putrefacţie.

Aşadar, la persoanele care suferă deja de o oarecare slăbiciune a glandelor suprarenale, alimentaţia bogată în proteine animale, va obliga automat ficatul să producă cantităţi tot mai mari de colesterol, care va începe să formeze plăci (lipidice) în ţesuturile inflamate, dar mai ales în vasele şi arterele inflamate.

Atenţie:

  • pentru a nu-ţi slăbi activitatea glandelor suprarenale, atunci nu consuma alimente ce favorizează aciditatea în corp, şi evită să mai consumi carne şi alte alimente care conţin deja hormoni pe care organismul nostru trebuie să îi producă în mod natural (ex: carnea e plină de hormoni – adrenalină, iar consumul acesteia va obişnui glandele suprarenale să îşi încetinească activitatea).

Suferi de hipertensiunea arterială?

Atunci evită:

  • să mai consumi carne! Proteinele de cea mai bună calitate sunt în vegetale: nuci, seminţe, migdale, fasole, năut, linte, ciuperci, germeni, frunze de culoare verde închis, etc.
  • să mai consumi lactate animale!varietăţile de lapte vegetal (spre deosebire de laptele animal) sunt foarte bogate în calciu, şi nu favorizează aciditate, dar nici mucus!
  • să mai bei apa de robinet care e bogată în cloruri şi diverse substanţe ce provoacă o şi mai mare aciditate.
  • să combini diverse proteine animale între ele! Carnea, lactatele şi ouăle nu se combină împreună niciodată dacă nu vrei să creezi un „dezastru” dugestiv. Nici carbohidraţii sau amidonoasele nu se combina cu proteinele – cel mai elocvent exemplu de combinaţie dezastruoasă pentru organism e carne cu cartofi (şi pâine) 🙁
  • să mai consumi cafea, ceaiuri din comerţ, băuturi carbogazoase, etc

… în schimb, îţi sunt foarte indicate ceaiurile din următoarele plante medicinale: păducel, valeriană, mătasea porumbului, ghimbir, pătrunjel, afin, ardei iute de Cyaenne, etc – aceste plante au rolul de a dilata vasele de sânge şi astfel de a reduce presiunea sanguină 🙂

Orice boală sau afecţiune este o consecinţă a situaţiei (experienţei) prin care trece corpul tău şi toate celulele tale – când acestea încep să se degradeze din cauza toxicităţii ridicate din corp (exces de mucus şi mucozităţi, vaccinuri, chimicale, metale nocive pentru corp şi diverşi agenţi/bactrii/viruşi nefaşti pentru corp) şi a acidităţii (acidozei) prea ridicate din organism.

Dacă te-ai îmbolnăvit de hipertensiunea arterială, atunci consumă cât mai multe:

  • fructe proaspete şi crude – sunt alcaline şi vor reduce aciditatea, în plus „crudităţile” prin alcalinitatea lor favorizează reducerea inflamaţiilor şi permit descompunerea/dizolvarea plăcuţelor de colesterol din artere şi vene, dar şi a pietrelor şi calculilor hepatici, biliari, renali, etc.
  • frunze verzi de legume şi plante medicinale – au rol purificator, antiinflamator şi îţi vor ajuta treptat corpul să se detoxifice şi alcalinizeze.
  • sucuri de fructe şi legume, iar mai ales dimineaţa – începe-ţi ziua (pe stomacul gol) cu un pahar mare cu apă cu lămâie (detoxifică foarte bine intestinele şi alcalinizează)
  • smoothie-uri verzi – de exemplu, o combinaţie foarte bună în acest caz ar fi 2 mere cu tot cu coajă (dacă sunt bio) împreună cu un mănunchi bun de pătrunjel şi puţină apă. Eu ador această combinaţie simplă de smoothie – este foarte gustoasă, iar gustul de pătrunjel nu se simte deloc. Încearcă şi tu! … şi vezi cum te simţi pe urmă. Doar să bei acest smoothie pe stomacul gol (la vreo 10-15 minute după ce ai băut un pahar mare cu apă), dar nu după mâncare, fiindcă atunci nu mai are nici o proprietate benefică, din contră va crea şi mai mare acidoză (merele vor intra în fermentaţie).
  • usturoi şi ardei iute (dar nu un timp prea îndeungat – mai ales ardeiul iute – pentru că îţi va irita prea tare mucoasa intestinală) – au rolul de a scădea tensiunea arterială şi de a favoriza circulaţia în întreg corpul. Totuşi nu abuza mai ales de ardeiul iute, însă nici de ursutoi, fiindcă consumat în exces provoacă iritarea mucoaselor, iar asta duce la crearea de şi mai mult mucus.

Recomandări:

  1. Începe să îţi ajuţi corpul să reducă hipertensiunea arterială – urmează o uşoară detoxifiere a organismului. Chiar şi un pahar mare cu apă şi lămâie băut dimineaţa pe stomacul gol – poate produce efecte remarcabile. Apa cu lămâie va dizolva chiar şi va spăla toxinele rămase peste noapte în intestine (astfel nu vor mai fi asimilate în sânge, se va reduce aciditatea … şi în cele din urmă inflamaţia) …
  2. Înlocuieşte-ţi micul dejun cu suc de fructe sau smoothie verde (un pahar  sau două) -un tip de fruct şi un mănunchi de frunze verzi … e minunat – energizant, detoxifiant şi alcalinizant. Fructele îţi vor da energie şi vor crea un mediu alcalin în organism, ceea ce va avea rolul direct de a reduce aciditatea din corpul tău. Într-un mediu alcalin, „cocoloaşele” de forma plăcuţelor de colesterol din ene şi artere sau a pietrelor de la rinichi, ficat, vezica biliară … vor începe să se dizolve. Ai doar răbdare şi oferă-i corpului tău toată îngăduinţa şi încrederea necesare. Ştie foarte bine ce are de „făcut” – însă are nevoie de jutor din partea ta ca să poată să îşi revină … iar ajutorul îl poţi acorda prin cât mai multe fructe şi legume crude şi proaspete 🙂 Cu cât consumi mai multe fructe într-o zi, cu atât este mai util şi te vei însănătoşi mai repede …
  3. Evită să mai consumi lactate animale şi consumă lapte vegetal. Poţi adăuga în mâncarea din legume (supe/ciorbe) lapte vegetal şi eventual puţină lămâie în loc de smântână. E delicios. Nu mai consuma bulion, katchup – fiindcă tomatele gătite sunt foarte acide, iar tu nu trebuie să îţi sporeşti şi mai tare aciditatea din corp.
  4. Renunţă (treptat sau direct) la consumul de carne. Proteinele de origine vegetală sunt proteinele de cea mai bună calitate! … le găseşti în nuci, seminţe, linte, fasole, frunze verzi, ciuperci, quinoua, seminţe de chia, etc.

Notă: nu te speria, dacă după câteva zile de uşoară detoxifiere cu  apă cu lămâie pe stomacul gol şi mic dejun din fructe proaspete şi crude … vei resimţi stări de moleşeală, oboseală, dureri de cap, senzaţie de răceală, etc. E normal dacă se întâmplă aşa ceva, iar tu îţi poţi da seama că organismul tău începe să îşi realizeze „curăţenia” şi detoxifierea. Aceste simptome poartă numele de „criza de vindecare”. Cu paşi mici, îţi vei redobândi sănătatea 🙂

  •  în cartea „Studiul China” găseşti numeroase studii şi cercetări realizate de numeroşi, însemnaţi şi renumiţi doctori şi cercetători care demonstrează legătura strânsă care există între alimentaţia bazată pe produse de origine animală şi hipertensiunea arterială.
  • în cartea „Să trăim sănătos fără toxine”, dr. Robert Morse explică atât de frumos cum funcţionează corpul uman şi care este rolul fiecărui organ, ţesut, sistem, celulă, încât îţi este greu să nu înţelegi care tip de alimentaţie îţi asigură sănătatea şi care alimente te îmbolnăvesc, dar şi care sunt cauzele fizice ale bolilor. Majoritatea bolilor au cauză principală alimentaţia nesănătoasă (neadecvată) corpului nostru şi toxinele ingerate, acumulate în corp (prin aer, vaccinuri, medicamente, produse cosmetice: şampon, săpun, creme, etc, detergenţi, produse de curăţenie, etc)

 

Ţine minte:                                Nu tot ceea ce este comestibil, este şi sănătos! 

Nu orice aliment comestibil are şi rolul de a-ţi păstra şi susţine sănătatea!

Alegerea aparţine fiecăruia dintre noi cât de mult ne dorim să ne recăpătăm sănătatea … sau cât de mult vrem să ne complicăm viaţa căutând explicaţii şi soluţii (tratamente) complicate/laborioase la bolile şi afecţiunile pe care le avem, când totul este atât de simplu:

Să ne hrănim corpul cu alimentele care îl susţin şi îl energizează!

Sau preferăm să mâncăm în continuare alimentele cu care ne-am obişnuit – neglijând astfel nevoile corpului şi lăsându-l să se îmbolnăvească?

hipertensiunea arteriala mancare-sanatoasaAdoptarea unui stil de viaţă sănătos  este vital atunci când îţi doreşti să te bucuri de o sănătate de fier!

Pentru a înţelege cum poţi să îţi redobândeşti sănătatea şi cum poţi să te vindeci de orice boală, atunci e absolut necesar să îţi schimbi mentalitatea şi ideile pe care le ai în legătură cu boala!

Nu trebuie sa stai mereu cu frica în spate şi cu spaima că în orice moment te-ai putea îmbolnăvi. Când eşti încă în această situaţie, înseamnă că încă nu îţi cunoşti deloc corpul şi nu înţelegi cum funcţionează el şi care sunt adevăratele cauze ale bolilor, durerilor şi afecţiunilor tale.

Boala nu este un lucru atât de complicat pe cât a fost făcut să pară … şi oricine, care doreşte să se vindece, este în stare să înţeleagă cum funcţionează propriul său corp şi din ce cauză şi când se îmbolnăveşte …

Oricine poate deveni propriul său vindecător şi nu e nevoie doar de un specialist foarte bine pregătit şi de medicamente şi tratamente scumpe ca să reuşeşti să te vindeci. Totul este atât de simplu şi de uşor!

Pur şi simplu, pentru a te vindeca, începe să-ţi cunoşti propriul corp, mintea şi sufletul şi să cauţi să înţelegi cauzele care te-au îmbolnăvit, iar atunci vei constata că boala este, de fapt, un proces cât se poate de natural – care se produce din cauza anumitor dereglări şi dezechilibre cauzate în corp de o alimentaţie nesănătoasă (neadecvată corpului tău), de gânduri şi emoţii nefavorabile (care nu te susţin), sentimente dureroase, neîmpăcare, neiertare, etc …. adică de anumite acţiuni şi obiceiuri dăunătoare ţie.

Nu are rost să complicăm lucrurile, când totul este atât de simplu!

Ne-am născut pe pământ ca să trăim într-un mod natural, însă cu timpul – noi, oamenii, ne-am creat propriul mediu artificial -> consecinţa? -> apariţia bolilor, a durerilor, a necazurilor, a neajunsurilor, a nemulţumirilor, a neîmpăcărilor, a dureilor sufleteşti, etc …

Practic ne-am îndepărtat de noi înşine, de natură şi de Dumnezeu-ul din sufletul mostru!

Evită să te mai gândeşti cu frică şi cu spaimă la bolile şi afecţiunile tale! Boala nu este un asemenea mister, încât să devină un lucru de neînţeles atunci când priveşti toată situaţia în ansamblul ei – priveşte şi analizează întregul corp, nu doar un fragment sau o parte!

Întotdeauna tu eşti cel care deţine controlul şi poate ţine totul sub control! Tu eşti cel care neglijezi chiar şi cele mai banale simmptome (chiar şi oboseala sau epuizare pot fi un semn) …, dar tot tu eşti cel care apelează la medicamente şi comprimate artificiale, care să înlăture simptomele (uneori destul de dureroase)  …. sau poţi fi tu cel care se decide să caute să-şi înţeleagă misterul existenţei sale, să-şi înţeleagă cauzele bolilor sale şi să redobândească sănătatea o dată pentru totdeauna!

Aşadar, tu cine eşti?

  • eşti cel care permiţi să trăieşti în suferinţă şi să te afunzi tot mai tare – până ai să cedezi? … sau
  • tu eşti cel care se debarasează de orice gânduri, idei şi sentimente, emoţii, mentalităţi şi obiceiuri care te ţin legat, închis şi înlănţuit în durere?

Doreşte-ţi să fii sănătos! Simte asta în tot corpul tău, iar corpul tău se va adapta întotdeauna, pentru a-ţi face pe plac 🙂

Ia-ţi corpul în serios şi nu ţi-l mai neglija dacă vrei într-adevăr să te bucuri ţi tu de o sănătate excelentă!

Lasă-mi un comentariu mai jos şi … spune-mi tu ce eşti dispus, ce eşti dispusă să faci pentru sănătatea ta azi?

Like  &  Share

Opt In Image
Învaţă să te preţuieşti!
Abonează-te la newsletter-ul Multi Crudi şi primeşti chiar acum cartea cadou

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol şi vrei să fii mereu la curent cu noile informaţii de valoare, atunci nu ezita şi ALĂTURĂ-TE  COMUNITĂŢII noastre!

Înscrie-te şi TU în comunitatea noastră!

... şi priemeşti automat o serie de beneficii!

Comments

comments

19 comentarii la articolul Hipertensiunea arterială – remedii şi soluţii. Partea II

  • Monica  spune:

    Mulțumesc pentru sfaturi, tot încerc de o vreme să-mi schimb alimentația și încă nu am reușit în totalitate dar facem pași micuți. Cu acest articol ai reusit să mă faci mai conștientă de faptul că este foarte important să avem mai multă grijă cu cea ce ne alimentăm si așa ne îngrijim și sănătatea.

    • Raluca Andreea Istrate  spune:

      Monica, ma bucur ca iti sunt utile sfaturile. E minunat ca ai devenit mai constienta de importanta hranei in pastrarea sanatatii. Mult succes in adoptarea unei alimentatii mai snaatoase! 🙂

  • Conea Daniel  spune:

    multumesc pentru sfaturi 🙂

  • Sorina Markhus  spune:

    Multumesc de sfaturi, sunt foarte utile.

  • Sorina Markhus  spune:

    Multumim de informatiile pretioase pe care ni le aduci noua cititorilor. Raluca, asa cum am spus vreau o schimbare si am inceput de azi. Nu am mancat carne deloc, am facut reteta ta de pasta din avocado, am mancat-o cu paine cei drept, ca sa ma simt satula. Micul dejun a fost din migdale macinate, fulgi de ovaz si stafide. Mi-a tinut de foame pana la amiaza. La amiaza am facut torturile si am incercat un zmuti si cina a fost pasta de avocado. Nu as vrea sa incep prea drastic trecerea la vegan, si as vrea sa te rog sa ne explici pasii, cum sa procedam sa nu cadem inapoi. Acum sunt in concediu medical si am timp sa experimentez retete, nu stiu cum va fii cand incep sa lucrez, si de aceea as vrea sa ma ajuti cu cateva sfaturi. E f usor sa pui la pachet cateva felii de paine cu unt si salam sau sunca si cateva verdeturi deasupra.
    Multumesc mult.

    • Raluca Andreea Istrate  spune:

      Sorina, e minunat ca azi ai reusit sa nu mai consumi carne. Bravo!
      Trecerea la vegan nici nu trebuie sa o faci prea drastic, fiindca s-ar putea sa simti ca te restrictionezi … si nu asta e scopul. O sa va ofer si aceste sfaturi, sunt mai multe de spus si de inteles, motiv pentru care am inceput sa le scriu intr-o carte 🙂

      Insa pana atunci, vreau sa iti spun urmatorul lucru: scopul nu e sa te limitezi la consumul de carne, scopul este ca consumi cat mai multa hrana vie si vegetala.

      Asa trebuie privite lucrurile. Asta trebuie sa fie atitudinea cu care sa pornesti la drum … sa consumi tot mai mutle vegetale si cruditati …. iar, la un moment dat vei realiza ca nu mai consumi deloc sau aproape deloc carne …
      Tot ceea ce trebuie sa faci acum este sa testezi cat mai mutle retete vegane, crude si gatite, ca sa stii ce sa iti faci de mancare si ce sa mananci. Acesta ar fi primul pas. In acelasi timp, fii atenta sa consumi la fiecare masa, cel putin jumatate din cantitatea de mancare, o salata de cruditati. Este un bun inceput 😉

      Deasemenea, hidrateaza-te foarte mult! Dimineata pe stomacul gol si inainte de fiecare masa cu 10-20 minute bea un pahar cu apa plata (cu lamaie, cu o lingurita de otet de mere, etc) … iti vor reduce senzatia de foame si vei simti ca te saturi. De multe ori, simti ca nu te saturi, fiindca de fapt tie ti-e sete, insa creierul e mult prea deshidratat ca sa iti semnaleze corect, iar ceea ce intelegi tu e ca ti-e foame. Asadar, nu uita de apa si hidratarea permanenta 😉

  • Ovidiu Munteanu  spune:

    Sunt bucuros sa constat ca sunt multi tineri care vin din urma si vin bine,educati ,cin stiti,plini de etica morala, buni specialisti.Iacata ca Romania nu piere ,nu se scufunda ci RENASTE bine si frumos !Cele scrise de tine sunt informatii foarte pretioase;pentru unii noutati, pentru altii aduceri aminte. FELICITARI ! ! !

    • Raluca Andreea Istrate  spune:

      Iti multumesc din suflet, Ovidiu!

      Asa e, Romania renaste si cu totii renastem spre o noua viata, una mai buna, mai frumoasa, mai sanatoasa. Invatam unii de la altii din ceea ce stim si am experimentat, iar acest lucru nu poate decat sa ne aduca numai bucurie, implinire si fericire 🙂

  • […] Hipertensiunea arterială – remedii şi soluţii. Partea II […]

  • rodica  spune:

    multumesc,am lecturat cu placere si interes !am inteles (inca o data)ca sfaturile
    celor tineri sunt utile si incurajatoare!

    • Raluca Andreea Istrate  spune:

      Ma bucur tare mult, Rodica, ca acest articol iti inspira incredere si incurajare.

      Cu totii meritam o viata frumoasa si sanatoasa!
      … pentru asta fac tot ceea ce fac aici, pe MultiCrudi 🙂

  • Erika  spune:

    Anul nou a început bine ..
    In ficare dimineața beau un pahar mare cu apa .( nu am pus lămâie )
    Un pahar de smoothie din : 2mere ,2 portocale , lingurița de scorțișoară , 1cana de apa .
    Cind am spanac pun câteva frunze ..
    Am schimbat scorțișoară cu cocos..sau 1 lingurița de polen .
    Apoi 38 min Exerciții pe mini trambulina, 8 minute abdomene.
    Cind sunt prestata de timp fac 15 min trambulina si gata !
    Zilnic mers pe jos . Inb weekend mers in pădure circa 10 km , îmi place mult sa fiu in natura ..
    Si fac tot posibilul sa citesc min 30 min zilnic înainte de orice ” altceva”.
    Iar din Februarie m-am înscris la un curs de dans ..ceea ce demult mi-am dorit .Doresc sa fiu in forma toți ani de-acum încolo !

  • Ovidiu Munteanu  spune:

    Multumesc !

  • Ovidiu Munteanu  spune:

    Multumesc !!

  • […] Hipertensiunea arteriala – remedii şi soluţii practice. Partea II […]

Lasă un răspuns

În comentariu se poate folosi cod HTML, ca de exemplu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>