Pate din linte roşie pe felii de roşii şi spirale de castraveţii

pate din linte roşie

Pate-ul din linte roşie este un pate care se prepară şi se consumă în aceeaşi zi.

Ca toată mâncarea pregătită cu vegetale proaspete şi crude, şi acest pate de linte roşie, este o gustare care se consumă imediat după ce este finalizată.

Este gustos, hrănitor, săţios şi sănătos. Este simplu, rapid şi uşor de preparat.

Pate-ul din linte roşie se poate consuma pe felii de legume. Eu am ales felii de roşii bine coapte şi spirale de castraveţi proaspeţi.  Însă tu poţi alege şi alte legume dacă preferi sau chiar poţi consuma acest pate din linte roşie alături de o salată din legume sau verdeaţă de sezon 🙂

Ingrediente pentru o porţie de pate din linte roşie:

  • 100 grame de linte roşie (fiartă 15-20 minute)
  • 50 grame seminţe de floarea soarelui (hidratate aprox. 4 ore înainte)
  • 2-3 frunze de pătrunjel
  • 1 felie de ardei roşu
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
  • 1 ceapă roşie mică
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 1 vârf de cuţit cu pudră de turmeric
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • sare marină

Prepararea pateului de linte roşie:

1. Boabele de linte roşie se spală din abundenţă cu apă, după care se fierb pentru aproximativ 15-20 de minute într-un vas cu apă şi un strop de sare. Lintea roşie se fierbe în apă puţină – doar cât să o acopere bine – pentru că în timpul fierberii apa se va evapora, iar lintea va rămâne mai consistentă, fără prea multă apă peste ea.

2. Se adaugă în blender seminţele de floarea soarelui, ardeiul roşu tăiat în bucăţele mici, frunzele de pătrunjel mărunţite puţin cu mâna, usturoiul, ceapa, zeama de lămâie, pudra de turmeric şi puţină sare. Se blenduiesc împreună câteva secunde.

Notă: Dacă e necesar, mai adaugă câteva picături de apă sau câteva  linguri cu zeamă în care au fiert boabele de linte roşie (dacă a mai rămas).

3. Peste pasta din blender, adaugă acum şi boabele de linte roşie şi mai blenduieşte pentru câteva secunde. Apoi gustă pate-ul şi mai adaugă dacă simţi că e nevoie sare, zeamă de lămâie sau lichid (apă sau supa în care a fiert lintea). Blenduieşte până la omogenizarea completă.

4. Serveşte pate-ul din linte roşie ca atare alături de o salată sau pe felii de roşii, castraveţi sau alte legume.

pate din linte roşie

Poftă bună!

Comments

comments

Lasă un răspuns

În comentariu se poate folosi cod HTML, ca de exemplu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.