Salată cu verdeaţă de primăvară şi dressing de muştar

salata de primavara cu sos de mustar

… primăvara este un anotimp ideal şi atât de potrivit pentru a-ţi prepara fel de fel de salate din frunze şi verdeţuri. Primăvara este anotimpul care abundă în frunze verzi, crude şi pline de prospeţime … aşa că hai să profităm din plin!! 😉

… de multe ori, când nici nu mai ştii ce salată să îţi prepari, stai şi te întrebi …. oare ce să mai mănânc?? … lucrul ăsta cred că îl păţim cu toţii şi uneori e chiar îţi este imposibil să mai inventezi câte o salată sau un fel de mâncare.

Nu ştiu cum faci tu faţă unei asemenea situaţii, dar iată cum rezolv eu această provocare … chiar este o provocare 🙂

Atunci când habar nu mai am ce aş mai putea să îmi fac de mâncare, iar ceea ce găsesc prin bucătărie nu îmi sugerează nimic … mă echipez şi ies la o plimbare prin grădină … şi las natura să decidă în locul meu :)) … e atât de uşos să nu îţi mai baţi capul cu reţetele culinare şi să îţi laşi intuiţia şi natura să te ghideze … aşa am ajuns să pregătesc şi salata de mai jos … şi a fost atât de gustoasă!

 

Salată cu verdeaţă de primăvară şi sos de muştar

 

Ingrediente salată:frunze

– o căpăţână de salată verde

– 1/2 legătură de frunze de leurdă

– un mănunchi bun de frunze de lobodă (eu am folosit lobodă roşie)

– poţi să mai adaugi orice alte frunze care îţi trag cu ochiul 😉

 

Ingrediente sos de muştar:

– 2 linguriţe sos de muştar

– 2 linguri ulei de măsline presat la rece

– 1 lingură zeamă de lămâie (opţional)

– sare şi câteva picături de apă

 

Cum procedezi cu aceste ingrediente?

… foarte simplu! … dacă nu îţi imaginezi încă, citeşte explicaţia de mai jos.

 

1.Pregăteşte frunzele pentru salatăfrunzele tocate in bol

Spală bine toate frunzele (de salată, de lobodă şi de leurdă) sub un jet puternic de apă, iar apoi stoarcele puţin între palme, ca să se scurgă bine apa.

Ia frunzele şi mărunţeşte-le puţin cu mâna sau cu ajutorul unui cuţit (ceramic), iar  apoi adaugă-le pe toate într-un bol mare de sticlă.

 

2. Prepară sosul din muştarsos de mustar

Într-un bol mic adaugă cele două linguriţe de muştar, puţină sare şi uleiul de măsline presat la rece şi zeama de lămâie, iar apoi omogenizează acest amestec cu ajutorul unui tel.

Ulterior, dacă ţi se pare prea gros sosul, adaugă câteva picături de apă şi omogenizează din nou.

Toarnă acest sos peste frunzele de salată din bolul mare.

 

3. Finalizează salatasatata amestec in bol

Amestecă bine – ajutându-te de 2 furculiţe – frunzele proaspete cu sosul de muştar, până când totul devine omogen, iar sosul este uniform râspândit pe frunze.

Gustă compoziţia, iar dacă mai vrei sare sau alte condimente, adaugă-le îndată, iar apoi omogenizează din nou.

Împarte salata pe farfurii şi decorează-le după bunul tău plac 😉

Poftă bună!salata de primavara cu sos de mustar

Cum consumi salata cu verdeaţă de primăvară şi sos de muştar?

… poţi consuma această salată ca atare sau alături de câteva legume gătite uşor la aburi sau la cuptor … sau poţi adăuga 100 grame de linte roşie fiartă 10-15 minute în apă cu sare … sau cu mix de nuci şi seminţe crude (preferabil hidratate înainte), etc.

Această salată este gustoasă, uşor digerabilă, sănătoasă, proaspătă şi săţioasă (mai ales dacă mai adaugi nuci şi seminţe sau linte fiartă) şi o poţi consuma la cină, la prânz sau ca o gustare între mese.

………………………………………

Acesta este modul în care poţi şi tu să îţi prepari o salată de primăvară cu frunze proaspete şi verdeaţă de sezon.

Tot ce îţi trebuie, este să faci o plimbare prin grădină sau pe la piata de legume şi să culegi tot ce îţi atrage privirea … restul e precum o joacă de copii 😉

 

Profită din plin de proprietăţile minunate pentru sănătate a acestor verdeţuri, pe care doar primăvara le găseşti din plin!

 

Cu drag şi voie bună,

Raluca Andreea Istrate.

 

Like & Share dacă ţi-a plăcut salata 😉

Comments

comments

Lasă un răspuns

În comentariu se poate folosi cod HTML, ca de exemplu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>