Alimentaţia noastră a luat-o razna! Iar bolile la fel…

alimentatie ne sanatoasa

5 secrete către alimentaţia cu hrană vie.

Trăim momente de maximă civilizare şi emancipare, momente în care hainele se spală doar apăsând un singur buton, curăţenia se face singură – graţie aspiratoarelor-robot, maşinile încep să se conducă singure datorită pilotului automat (vezi şi proiectul SARTRE al U.E.), iar mâncarea e gata în 5 minute de încălzit la microunde. Cu prietenii nu ne mai întâlnim atât de des, fiindcă oricum toată ziua ne vedem pe Facebook, iar cu un telefon rezolvăm rapid tot ce era de rezolvat.

Unde vom ajunge în ritmul acesta?

Ce ne rezervă viitorul?

 

… de cateva zile, eram cu o prietena la un ceai, intr-o cafenea din oras.
Povesteam despre viata … si bucuria de a trai.

La un moment dat, a pus ceaiul de-o parte, si-a fixat privirea direct in ochii mei si mi-a zis rastit si cu durere:

Mai are doar o lună de trăit. Ar fi cazul să începi să te rogi … pentru tot ce va urma. Te poţi aştepta la ce e mai rău!”

… era mesajul pe care doctorul, neputincios în faţa bolii, avea să i-l transmită … un mesaj care te paralizează instant (la figurat) … dar, un mesaj care te doboară la pământ (la propriu).

Cum ai reactiona să auzi că mama ta, cea care ţi-a dat viaţă, mai are doar o lună de trăit?
Şi că ar trebui să începi să te rogi … pentru ce va urma?

În societatea noastră, cea din zilele de azi, este susţinută ideea că multe afecţiuni sunt incurabile.

Îmi dau seama că aceasta afirmaţie este strâns legată de dependenta noastra alimentara fata de alimentele ce nu mai sunt vii, multe dintre ele fiind chiar nesănătoase, dar şi de sentimentul că esti total neputincios şi crezi că nu mai poţi face nimic pentru a-ţi schimba obiceiurile alimentare.

Sunt atatea cazuri de oameni care s-au însănătoşit, care au trecut prin cancer şi boli aparent incurabile … şi toate astea datorită schimbării obiceiurilor alimentare care i-au îmbolnăvit.

Odată ce ajungi pe patul de moarte, ai revelaţia unei ultime soluţii, a unei ultime şanse, o şansă ce ţi-ar putea reda viaţa … o noua alimentaţie, un nou stil alimentar, un nou stil de viaţă – bazat pe o hrană vie, pe gânduri pozitive şi o atitudine de învingător.

De cele mai multe ori, ajutorul medicinei alopate nu mai poate compensa lipsa ta de educaţie în nutriţie.

 

Magazinele sunt din ce în ce mai pline de alimente de toate tipurile, preţurile şi gusturile, dar oamenii sunt din ce în ce mai prost hrăniţi şi mai subnutriţi, iar bolile se intensifică cu viteza luminii.

Batoane dulci şi bogate în grăsimi, prăjituri frumos ambalate, pizza şi clătite gata făcute şi congelate, rulouri de brânză, platouri cu aperitive preparate sub folie alimentară sau în vid, bomboane de ciocolată, snaks-uri pentru copii – umplute cu  multe grăsimi şi zahăr, diverse creme şi pateuri de uns pe pâine (pline de substanţe chimice nocive corpului tău), dulciuri şi grăsimi peste tot, mâncare congelată, în conserve sau în vid, cornuri, plăcinte şi covrigi, chips-uri foarte condimentate, foarte sărate, foarte grase şi foarte gătite (prăjite) care nu mai au nimic, dar nimic din nutrienţii necesari corpului tău ….  toate acestea sunt baza alimentaţiei tale de zi cu zi.

Este ceea ce ţi-e la îndemână să cumperi de peste tot. O aparantă diversitate, ce are la bază ingrediente limitate (carne, ouă, lapte, grâu, grăsime şi o multitudine de substante chimice).

Platourile de legume şi cereale, salatele, crudităţiile, fructele şi mâncarea făcută în casă sunt evident mai bune, dar adesea sunt neglijate şi înlocuite de platourile şi felurile de mâncare gata realizate doar pentru a fi dezgheţate şi încălzite într-un cuptor (adesea cu micounde – o alegere deloc înţeleaptă – fiindcă microundele dezorganizează moleculele).

În afara cazului când este  gătit la aburi, aceste moduri de a „pregăti” mâncarea – cumpărată în stare congelată (care adesea e asezonată cu prea mult ulei, cu prea multă sare şi condimente puternice) nu conduc către o stare de sănătate bună.

alimentaţia sanatoasaMâncând astfel tu îţi umpli corpul cu toxine care sunt mereu depozitate în organism.

Acest mod de alimentare, alimentaţia aceasta – îţi degradează corpul şi îl îngreuneză, îţi afectează digestia şi te face susceptibilă la diferitele boli şi maladii, îţi dă dureri de cap şi de stomac, iar nivelul de energie îţi este la cote minime.

 

Tu ştii că anual mor zeci de mii de persoane, numai în România, ca urmare a bolilor digestive, dintre care cele mai grave sunt sindromul colonului iritabil, ciroza hepatica si cancerul de colon?

 

Ca urmare a unei alimentaţii inadecvate, toate organele aparatului tău digestiv au de suferit în mod direct – atât tubul digestiv în sine (prin cavitatea bucală, faringe, esofag, stomac, intestin subţire, colon, rect şi anus), cât şi organele anexe (ficat, pancreas, vezica biliară).

Hrana gătită – bogată în produse de origine animală, grăsimi şi zaharuri este lipsită de vitamine şi enzime care mor odată cu gătirea la peste 40 de grade Celsius, conţine mult prea multe grăsimi – ce sunt consumate în cantităţi mult prea mari şi conţine prea multe condimente agresive pentru sistemul tău digestiv – care irită mucoasa stomacului şi a tubului digestiv, ca să nu îţi mai povestesc de multitudinea de substanţe chimice – care au rolul de a face cât mai atractivă hrana gătită (a se înţelege – moartă)… pentru ca tu să o poţi ingurcita cu uşurinţă şi fără greaţă.

Condimentele prea puternice, inclusiv muştarul sau katchup-ul ascund adevărata aromă a alimentelor şi adesea maschează lipsa de gust şi savoare a mâncării sau existenţa prea multor grăsimi – care uneori ar fi prea greu de înghiţit.

 

Hrana ta trebuie să fie gustoasă, aromată, plină de vitamine şi enzime, minerale şi elemente nutrive.

Ea trebuie să fie naturală şi vie! … dacă vrei să fii şi tu o persoană plină de energie, de voie bună şi sănătate.

Boala nu este un lucru normal şi să te dezobişnuieşti că e ok să fii bolnavă! Îţi este menit să fii sănătoasă şi să ai un corp perfect sănătos.

Uită-te în jurul tău şi spune-mi câte persoane sunt sănătoase şi se bucură de o stare perfectă? Câte sunt bolnave şi se simt fără energie şi obosite? Dintre aceste persoane, câte s-au născut cu vreo boală genetică? Puţine, nu? Atunci, în ce constă diferenţa?

Ce anume te determină să te îmbolnăveşti?

Începe să te hrăneşti cu legume şi fructe în stare proaspătă!

E cea mai bună decizie pe care o poţi lua, pentru ca tu să îţi trăieşti viaţa într-o stare de sănătate excelentă, să slăbeşti – dacă nu ai o greutate normală, să uiţi de bolile digestive, să te vindeci de celelalte boli şi deranjamente pe care le mai ai, să ai un somn plăcut şi odihnitor, să ai un păr sănătos, o piele luminoasă, o bună-dispoziţie şi un surplus de energie.

Hrăneşte-te cu cât mai multă hrană vie!

Şi treptat, vei renunţa de la sine la a mai consuma atâtea produse animale şi alimente gătite şi procesate.

alimentaţia sanatoasa si vieOdată ce ai înţeles perfect acest mod de viaţă şi de alimentare, hrănirea ta de zi cu zi devine precum o joacă de copil. Astfel, hrănirea ta se aseamănă cu un soi de artă şi de păcere, fiindcă alimentele crude şi preparatele crude fac din fiecare zi o sărbătoare şi un festin.

Nimic mai simplu. Ai nevoie doar de un blender bun, un blender care te ajută să transformi fructele prea moi în smoothie-uri excelente, să combini clorofila din frunzele verzi cu dulceaţa şi aroma fructelor coapte, să transformi legumele şi rădăcinoasele tari într-o băutură fină şi hrănitoare, să îţi faci supe şi sosuri, creme şi îngheţate naturale şi vegetale … până la a-ţi transforma o mână de nuci/seminţe într-un lapte delicios.

 

Învaţă să te hrăneşti cu hrană vie!

Pâine, ouă, şuncă şi unt – dimineaţa, un fel de mâncare gătită sau un sandwich la prânz, o plăcintă în ulei alături de o salată sau două fructe seara (sau poate o pizza) nu îţi asigură necesarul de nutrienţi necesari într-o zi.

  Chiar dacă consumi fructe şi legume într-o zi, dar fără să ţii cont de modul în care au fost acestea gătite (fierte în apă, prăjite sau la aburi), nu înseamnă neaparat că ai mâncat sănătos. Iar dacă noaptea te prinde în faţa televizorului devorând 2-3 bomboane/o jumătate de ciocolată …. Ţi-ai compromis somnul şi energia de a doua zi.

Poate exagerez puţin, dar trecerea la o alimentaţie cu adevărat sănătoasă, bazată pe vegetale crude şi naturale, o alimentaţie delicioasă, săţioasă, colorată şi uşor de digerat, cere puţin studiu şi un minim de efort.

A învăţa să mănânci vegetale crude şi a le combina între ele, fără prea multe grăsimi, îţi ia ceva timp, îţi cere puţină răbdare şi câteva eforturi la început şi mai ales pentru că eşti atât de obişnuită ca alimentaţia ta să fie una gătită/preparată termic şi eventual cu multe grăsimi.

 

Pentru a începe să mănânci hrană vie, există câteva reguli simple bune de luat în serios.

Iată câteva secrete către o alimentaţie cu hrană vie (raw vegan):

1. Procedează pe etape şi evoluează gradual, treptat.

2. Fă tot posibilul şi consumă la micul dejun fructe şi frunze verzi – un smoothie verde (zmuti) poate fi alegerea ideala.

3. La prânz şi la cină – eşti atentă şi te asiguri că cel puţin jumătate din cât ai în farfurie e hrană vie şi proaspătă.

4. Evită cafeaua, sarea şi tutunul, băuturile carbogazoase … şi alcoolul în exces

5. Mănâncă multe frunze verzi şi legume verzi.

 

Cam acestea sunt principalele secrete/paşi către o alimentaţie cu adevărat sănătoasă, o alimentaţie bazată pe hrană vie, pe crudităţi.

În articolul viitor, îţi voi explica în detaliu aceste secrete, rolul şi importanţa pe care le au, dar îţi voi mai dezvălui şi alte secrete, deasemenea foarte importante! (le găseşti aici)

Aşadar, stai pe aproape!

Sper să îţi fie de folos aceste mici îndrumări şi să începi chiar de acum să mănânci sănătos.  E important să iei o astfel de decizie şi să te hotărăşi că ţii la viaţa ta!

Nu mai aştepta ca să te îmbolnăveşti şi abia apoi să faci pasul către o hrănire sănătoasă. Viaţa e prea scurtă ca să îţi permiţi să mai mănânci toate chimicalele şi toxinele din magazine.

Hai că e simplu să mănânci sănătos! Tot ce trebuie să faci acum este să mănânci o porţie bună de fructe proaspete (dacă sunt din supermarket, curăţă-le de coajă).

 

De mâine dimineaţă – alege să consumi la micul dejun o porţie bună de fructe sau un smoothie verde (frunze cu fructe blenduite împreună).

Te provoc să descoperi bunătatea şi minunăţia hranei vii!

Timp de o săptămână alege să consumi la micul dejun fructe şi frunze, iar la prânz şi la cină, asigură-te că jumătate din farfurie este hrană crudă, vie!!! Te ţine să răspunzi la aceată provocare? Vei simţi diferenţa schimbării de dietă, cu siguranţă!

Te pup şi o zi excelentă îţi doresc!!!!

 

P.S. Spune-mi care dintre aceste secrete te atrage cel mai mult şi pe care eşti tentată să îl şi pui în aplicare chiar de azi?

Lasă-mi răspunsul tău acum!!!

… şi hai să trăim fericite şi fericiţi, să debordăm de sănătate!!!

Pentru că se poate!

Like & Share

Comments

comments

Lasă un răspuns

În comentariu se poate folosi cod HTML, ca de exemplu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.