
Este iarnă, cel puțin afară, iar despre budinca de chia, cred că toată lumea știe deja că e favorita mea în materie de desert ultra rapid, gustare delicioasă sau un mic dejun răsfățat.
Dar despre această rețetă de budinca de chia, cred că puțini știu că îmi place să o folosesc mai ales iarna, când fructele proaspete nu sunt în sezonul lor, iar cele congelate sau din dulceată abundă peste tot.
Totuși, deși fructele congelate ajung să le cumpăr – atunci când cele din congelator mi se termină, dulceața de vișine o folosesc întotdeauna pe cea preparată de mine în casă. DE ce? Pentru că mie îmi place dulceața fără zahăr sau cu prea puțin zahăr (cum este în cazul dulceții de vișine) … mai degrabă acrișoară decât dulce :)) … știu că sună paradoxal, dar dulceața cumpărată mi se pare extrem de dulce … atât de dulce, încât simt cum mă ustură în gât când o consum.
Dar să revenim la budinca de chia 🙂
Despre chia, cred că se știe foarte bine cât de plină de nutrienți și de proteine este, nu o să mă mai repet. Însă dacă, din întâmplare nu știi exact ce nutrienți conține și în ce proporții, te invit să citești acest articol, în care am lăudat-o de la cer și până la pamant :)) http://multicrudi.ro/bogatia-din-semintele-de-chia-reteta-de-budinca/
Ingrediente budinca de chia:
- 200 ml lapte vegetal (dacă nu știi să-l prepari, am creat acest ghid special să te ajute)
- 2 lingurițe dulceață de vișine preparată în casă, puțin dulce
- 2 linguri stafide brune
- 2-3 linguri afine congelate (se pot folosi și alte fructe congelate)
- 3 linguri semințe de chia
Preparare budinca de chia:
E foarte simplu să prepari această budinca de chia! Pui toate ingredientele într-un bol, preferabil în ordinea enumerată (sau cel puțin, semințele la final), după care începi să amesteci budinca de chia timp de câteva minute.
Mai simplu ar fi să pui ingredientele într-un borcan cu capac și să agiți borcanul timp de câteva minute.
După ce semințele de chia au început să se hidrateze, nu mai este necesar să amesteci în budinca de chia. Dar este necesar să o lași minim o oră în repaus (vara în frigider), astfel încât semințele de chia și stafidele să se hidrateze suficient.
Deasemenea o poți lasa și peste noapte în frigider și să o consumi a doua zi. Este delicioasă!!
Simplu și rapid, nu-i așa?
Poftă bună!!
Sper să te inspire rețeta mea de budinca de chia în varianta „de iarnă”.
Bineînteles este o rețetă ultra simplă și ultra rapidă, dar care se poate adapta după gustul fiecăruia și după ingredientele pe care le ai la îndemână.
Uneori, îmi place să adaug și bucăți de banană proaspătă. Alteori nu.
Depinde de moment și de inspirația zilei 🙂
Sunt curioasă, tu cum obișnuiești să îți prepari budinca de chia?
Lasă-mi un comentariu mai jos și scrie-mi ce ingrediente obișnuiești să folosești pentru budinca de chia în perioada de iarnă?
Lasă un răspuns