Ciorbă raw cu spanac şi căpşune

supa ciorbă raw cu spanac şi căpşune

Pur şi simplu m-am îndrăgostit de această ciorbă!

Încă de la prima gustare, am rămas uimită de gustul şi aroma ei. E ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte. E o aromă care îţi răsfaţă toate simţurile şi gusturile.

… dacă mai ai spanac proaspăt rătăcit prin grădină sau dacă mai găseşti prin piaţă sau dacă l-ai păstrat în congelator  …. atunci profită de sezonul căpşunelor şi nu ezita nici o clipă până când să-ţi faci această ciorbă!

Este, pur şi simplu, delicioasă 🙂 … mie mi-a plăcut la nebunie! …. iar farmecul acestei ciorbe este adus de aroma şi rafinamentul căpşunelor, îmbinate cu aroma subtilă de mărar, lăptoşenia laptelui şi gustul inconfundabil de spanac, ceapă şi puţin usturoi …

… sau altfel spus:

Minunăţia şi bunătatea acestei ciorbe constă în îmbinarea gusturilor

dulce, acru şi sărat şi a aromelor de mărar, pătrunjel, cimbru, spanac, usturoi, ceapă, 

toate amestecate într-o „baltă” delicioasă de LAPTE VEGETAL

iar farmecul aparte îl aduce bucăţelele de căpşune care îţi încântă simţurile.

 

…. hmmm, e greu de explicat în cuvinte. Încearc-o şi ai să vezi cât de mult îţi place ….

Pe mine m-a cucerit deja 🙂

Numai dacă ţi-o prepari şi o mănânci vei ştii despe ce vorbesc.

 

Ciorbă raw cu spanac şi căpşune

… eu am folosit următoarele ingrediente.

Tu, inspiră-te din reţeta mea şi adapteaz-o eventual pe gustul tău. Mie mi-a plăcut aşa.

 

Ingrediente:  (pentru o porţie mai uriaşă)

  • 200-300 ml lapte vegetal (eu am folosit un lapte combinat pe bază de boabe de quinoa şi floarea soarelui, dar merge foarte bine şi un lapte din nucă sau migdale – reţeta de preparare o găseşti în articolul de aici)
  • o jumătate de roşie medie, tăiată cubuleţe
  • un sfert de ardei roşu tăiat cubuleţe
  • 4-5 căpşune mari tăiate cubuleţe mici
  • 6-10 frunze mari de spanac tăiate fâşii mici şi subţiri
  • 1 fir de ceapă verde cu frunze cu tot … sau un sfert de ceapă roşie
  • 1 frunză mică de pătrunjel
  • 1 frunză mică de mărar
  • 2-3 frunzuliţe mici de cimbru
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă oţet de mere (opţional)
  • 1 lingură ulei presat la rece (eu am folosit de floarea soarelui)
  • 1 lingură pulpă rezultată din stoarcerea laptelui vegetal (sau făină de nuci/seminţe) … sau ceva fulgi de cereale
  • un vârf de linguriţă tărâţe de psyllium (ca să îngroaşe puţin ciorba) … sau chiar câteva boabe de chia (opţional)
  • un vârf de cuţit cu pudră de turmeric
  • 1 lingură seminţe de floarea soarelui decorticate (opţional)
  • 1 lingură fulgi de ovăz (opţional)
  • sare marină după gust

 

Preparare:  (e gata în aproximativ 20 minute)

1.Prima etapă

Într-un bol se adaugă:

  • felia de ardei tăiat cubuleţe mici,
  • frunzele de spanac tăiate fâşii scurte şi subţirele,
  • ierburile aromatice (pătrunjel, cimbru, mărar) mărunţite bine cu un cuţit,
  • ceapa verde tăiată mărunt,
  • un vârf de linguriţă de sare marină,
  • zeama de lămâie,
  • uleiul presat la rece
  • pudra de turmeric

… şi se amestecă toate şi se frământă uşor cu mâna, până se înmoaie destul de bine.

2. A doua etapă

Ulterior se adaugă laptele vegetal, roşia tăiată în cubuleţe mici, căţeii de usturoi pisaţi (sau daţi pe răzătoarea mică), seminţele de floarea soarelui, fulgii de ovăz, pulpa de la filtrarea laptelui vegetal, tărâţele de psyllium şi căpşunele tăiate în cubuleţe mici.

Se amestecă bine cu o lingură şi se degustă.

Se mai adaugă, dacă este nevoie, sare, zeamă de lămâie sau chiar oţet de mere – după gust.

3. A treia etapă  … şi cea mai grea :))

 Se lasă întreg amestecul în repaos, pentru 5-10 minute, pentru o mai bună armonizare şi îmbinare a gusturilor şi aromelor, după care se mănâncă cu poftă.

 

supa ciorbă raw cu spanac şi căpşune

Poftă bună!!!

 

Anunţă-mă după ce îţi prepari primul bol de ciorbă raw cu spanac şi căpşune … şi spune-mi: ţie cât de mult îţi place această ciorbă?

… şi nu mă ţine prea mult timp în suspans cu răspunsul tău :))

Răspunde-mi cât mai repede posibil.

Sunt foarte curioasă dacă şi ţie îţi place la fel de mult, ca şi mie, această ciorbă.

 

… până data viitoare, multă bucurie, veselie şi chef de viaţă îţi doresc!

 

Cu multă pasiune şi dedicare,

aceeaşi Raluca Andreea Istrate.

 

P.S. Like & Share … dacă îţi place reţeta. Nu o păstra doar pentru tine, împarte-o şi cu prietenii.

Ajută-i şi pe ei să descopere secretul gustului hranei vii, a hranei crude, sănătoase şi plină de energie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

În comentariu se poate folosi cod HTML, ca de exemplu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.