
Tocmai zilele trecute vorbeam la telefon cu bunica (mereu bolnavă) a soţului meu, iar la un moment dat îmi spune că nu mai ştie ce să îşi facă de mâncare. „… că şi azi dimineaţă am mâncat două perechi de virşli (cârnaţi făcuţi în general din carne de oaie), iar pentru prânz încă nu ştiu ce să îmi fac de mâncare … poate … o tocană de porc, dar simt că nici nu mai pot mânca …. Nu ştiu ce îi cu mine, dar parcă nu mai am nici poftă de mâncare …”
Nu-mi mai amintesc exact cum a decurs discuţia, dar am ajuns să îi spun că eu – în această perioadă – dimineaţa consum doar struguri (că şi aşa mi-e plină via de struguri) şi … eu mă simt foarte bine.
Nu era ceva nou pentru ea, însă a ţinut să îmi spună: „- Ooooo … păi îi foarte bine să mănânci struguri! Sunt foarte sănătoşi. Chiar am citit în ziar un articol despre cât de sănătoşi sunt strugurii.”
Şi de ce nu consumaţi şi dumneavoastră struguri? … dacă ştiţi că sunt atât de buni şi de sănătoşi şi mai ales că îi aveţi în via din grădină? … a fost întrebarea care mi-a trecut atunci prin gând, dar a rămas doar la stadiul de gând 🙂
Te întrebi de ce apar durerile, stările de rău şi bolile?
Tu ştii oare că anual numai în România peste 60 % dintre decese sunt cauzate de boli cardiovasculare, 18% de diverse forme de cancer, iar 5 % de boli respiratorii?
Pe de altă parte, statisticile arată că 1 din 3 oameni, la nivel mondial suferă de hipertensiune arterială, care este doar una dintre bolile cardiovasculare. Tu îţi dai seama că majoritatea oamenilor au cel puţin o boală?
Şi totuşi, de ce apar durerile, stările de rău şi bolile?
1. Pentru că nu mai ştii să ai încredere în tine şi în corpul tău.
Nu mai ştii să îţi asculţi semnalele pe care corpul tău ţi le transmite şi nici prin gând nu îţi trece că organismul tău te îndrumă mereu, că organismul tău ştie foarte bine de ceea ce are nevoie pentru a funcţiona corect.
Ai uitat şi ai fost dezvăţată să îţi asculţi instinctele şi poftele … şi nu mai eşti atentă la tine şi la mesajele corpului tău.
Simţi că ceea ce ai mâncat nu ţi-a căzut bine, că nu mai ai poftă de mâncare, dar totuşi tu continui să mănânci din aceleaşi alimentele cu care te-ai obişnuit de mult timp.
Fie că e vorba de carne sau nu, dar de alimentaţia cu care ai fost învăţată şi despre care crezi că este adecvată oamenilor înstăriţi, îţi este foarte greu să te debarasezi.
Acest tip de ataşament şi credinţă o regăsesc mai degrabă în rândul oamenilor mai în vârstă, dar asta nu înseamnă că tu faci o excepţie de la regulă.
De câte ori nu mănânci la întâmplare şi la derută, fără să ţii măcar cont de ceea ce îţi transmite corpul tău, fără să fii atentă la modul în care te simţi?
Ascultă-ţi corpul şi fii atentă la ceea ce îţi transmite acesta.
Când simţi că un aliment nu-ţi face bine, nu-l mai mânca, corpul tău nu are nevoie de el!!!
Durerea este un semn că tu opui rezistenţă şi nu eşti de accord cu schimbarea care este pe cale să se producă în viaţa ta. Dacă tu eziţi să te laşi în voia schimbării, fii doar pe fază şi observă unde te apucă durerea. Poţi fi sigură că orice durere îţi indică faptul că nu accepţi cu drag schimbarea. Iar dacă mai presus de toate, digestia îţi este îngreunată şi pe deasupra mai eşti şi constipată, atunci ar fi cazul să începi să te gândeşti la abordarea pe care ai ales să o ai asupra vieţii. Învaţă să devii flexibilă şi să laşi totul să curgă prin tine.
Cu cât opui mai mare rezistenţă, cu atât durerea şi starea de rău se vor accentua, iar sufletul tău îşi va pierde tot mai mult echilibrul şi pacea (liniştea). Rolul tău este să evoluezi mereu, iar evoluţia ta fără schimbare, nu are cum să aibă loc. Aşadar acceptă cu drag orice schimbare, orice gest, orice replică. Atâta timp cât tu vei opune mereu rezistenţă, situaţii similare se vor derula în viaţa ta, până când tu vei învăţa şi evolua 😉
Fii atentă la mâncarea pe care o consumi şi întreabă-te mereu:
„am eu nevoie de aceste alimente acum? Simt eu că mi-e poftă de mâncarea pe care o am în farfurie?”
Fii sinceră cu tine! Şi nu mai mânca la întâmplare şi din obişnuinţă!
2. Te-ai dezvăţat să te hrăneşti natural şi ai ales să te hrăneşti cu alimente artificiale
Alimentele naturale, pline de prospeţime şi energie, au grijă de starea ta de sănătate. Corpul tău se simte excelent când primeşte o hrană adevărată. Funcţioneză normal, la cei mai buni parametri, iar tu resimţi acest lucru în toată fiinţa ta.
În momentul în care tu alegi (conştient sau inconştient) să te alimentezi la întâmplare, fără să ţii cont de adevătarele necesităţi ale corpului tău şi regăseşti mereu în alimentaţia ta alimente pline de substanţe chimice, obţinute pe cale sintetică, în laborator, corpul tău se balonează şi se îngreunează, atenţia ţi se diminuează, energia îţi scade, iar durerile şi bolile se instalează treptat.
Nu e atât de importantă mâncarea din viaţa ta, pe cât de importantă este viaţa din mâncarea ta!
Orice este împotriva naturii (artificial sau de sinteză) afectează sistemul imunitar. Eu aleg să-l întăresc! Tu ce alegi?
3. Te-ai învăţat să gândeşti negativ, să priveşti doar partea goală a paharului.
Puterea gândului este enormă: îţi poate aduce energie sau te poate îmbolnăvii.
Adu-ţi aminte că tu faci parte dintr-un întreg, iar toţi cei de lângă tine fac parte din acelaşi întreg. Cu toţii venim de la Dumnezeu şi nu există oameni răi sau oameni buni. Nu există fapte rele sau fapte bune.
Există doar oameni care iubesc şi oameni care suferă. Exită fapte făcute cu drag şi fapte făcute din frică şi ură.
Şi tu îţi doreşti să trăieşti în pace şi armonie, fără să îţi fie teamă de nimic?
Poţi să trăieşti în armonie atâta timp cât accepţi şi respecţi natura şi latura divină a fiecărui om. Nu poţi considera o acţiune ca fiind bună sau rea, fiindcă ceea ce e bun pentru tine, s-ar putea să fie rău pentru cel de lângă tine.
Singurul moment în care tu trebuie să „plăteşti” pentru faptele tale, este momentul în care tu încalci legile naturii şi ale firii.
Efectele produse de gândurile tale se supun mereu Legii Cauză-Efect, lege care te ajută să devii tot mai conştientă de viaţa ta.
Nu gândi în termen de greşală, fiindcă totul este doar o experienţă, iar cele mai bune învăţături le tragi din experienţele pe care le ai.
Devii exact ceea ce tu gândeşti.
4. Ai acceptat să îţi umpli inima de resentimente, de invidie, de nemulţumire, de toată gama de emoţii negative.
Ai uitat că toţi venim de la Dumnezeu şi că toţi suntem oameni. Ai început să nutreşti mai multe emoţii negative decât emoţii pozitive, de acceptare şi de iubire, atât faţă de tine, cât şi faţă de cei de lângă tine.
Sănătatea – este zestrea cu care tu ai venit în această lume … tot mai plină de durere, de nelinişte, de agitaţie, de stres, de boală.
Sănătatea ta se termină exact în momenul în care începi să ieşi din armonie, când conflictul cu tine însăţi şi cu ceilalţi se accentuează, când te cuprinde frica, neîncrederea, necredinţa, vinovăţia, resentimentul, … când încetezi şi uiţi să mai iubeşti … pe tine şi pe cei din jurul tău.
Toate acestea se întâmplă atunci când te deconectezi de la divinitatea din tine, când începi să încalci legile naturii şi principiile universului.
Tu eşti alcătuită dintr-un Trup, o Minte şi un Suflet, iar toate aceste părţi ale tale sunt strâns conectate între ele şi conectate în acelaşi timp la Dumnezeu, la sursa care ne-a creat.
Când legătura dintre aceste părţi se slăbeşte şi este distrusă, atunci fiinţa ta – privită ca un întreg – este pusă în pericol. Îşi pierde contactul cu Dumnezeu, cu Divinitatea din tine. În acel moment, singurele resurse pe care te mai poţi baza, sunt cele din interiorul tău. Şi bucură-te, fiindcă în interiorul tău se află o adevărată comoară, trebuie doar să înveţi cum să o accesezi.
Când mintea ta suferă pentru că este obosită, epuizată, suprasolicitată, se află în conflict cu dorinţele inimii şi nu înţelege ceva – atunci, în egală măsură şi sufletul şi trupul/corpul tău au de suferit.
Când corpul tău este în suferinţă şi resimte durerea sau disconfortul – este bolnav – pentru că nu l-ai îngrijit cu adevărat, nu l-ai ascultat, l-ai intoxicat şi neglijat – cu siguranţă şi sufletul şi mintea ta vor avea de suferit.
Când inima ta se simte rănită şi plânge pentru că a fost dezamăgită şi părăsită – mintea şi corpul tău suferă deasemenea.
Când una dintre aceste 3 părţi ale tale se află în suferinţă, cel mai adesea tu simţi cum în tine ia naştere un conflict interior, care îţi generează sentimente de frică, de neîncredere, de vinovăţie, de îndoială …. exact sentimentele care se află la baza oricărei boli.
Astfel tu intri într-un cerc vicios, din care crezi că doar medicamentele te mai pot salva.
Privind acum adevătarele cauzele (subtile şi interioare) ale bolilor, tu chiar mai crezi că o pastilă băută cu puţină apă îţi mai poate vindeca rănile sufleteşti, gândurile negative sau degradările corpului?
Tu chiar mai crezi că îţi vei recăpăta sănătatea trupească, sufletească sau mentală printr-o singură pastilă, dar continuând, în acelaşi timp, să îţi alimentezi corpul cu aceleaşi alimente, să îţi umpli mintea de aceleaşi gânduri, iar inima de aceleaşi emoţii?
Oare nu e momentul să lucrezi la adevăratele cauze care te-au îmbolnăvit
şi te-au adus în suferinţă?
Boala şi starea de rău te ţin pe loc, cu braţele încrucişate … şi astfel devii neputincioasă în faţa bolii. Cauţi cu disperare un loc tămăduitor, o oază de speranţă şi vindecare, dar adesea ajungi să rătăceşti şi să te îndepărtezi tot mai mult de starea de sănătate.
Ca să poţi ieşi din conflictul în care ai ajuns, să elimini orice sentiment şi emoţie negativă, slăbiciune, traumă şi gând apăsător, adesea este nevoie să faci stânga-împrejur, să te întorci cu 180 de grade din drumul pe care te afli. Trebuie să te întorci în punctul iniţial, în punctul care te-a împins pe acest drum greşit.
Boala, durerea, discomfortul … sunt semnale că eşti pe calea greşită, pe calea împotriva vieţii, a naturii, a divinităţii.
Ieşirea din labirint se face prin intuiţie, vindecarea prin credinţă.
Vindecarea înseamnă credinţă! … credinţă în tine şi în corpul tău, în intuiţia şi în Divinitatea ta!
Vindecarea înseamnă asumarea responsabilităţii … responsabilitatea propriei vieţi … şi a propriilor acţiuni şi fapte.
Acceptarea variantei de a-ţi prelua responsabilitatea în ceea ce priveşte sănătatea ta, poate fi un proces destul de lung, plin de introspecţie şi descoperire a propriilor tale valorilor personale, dar toate acestea îţi oferă certitudinea că puterea de a te vindeca este la tine.
Descoperă-ţi propria putere şi ai încredere în tine şi în ghidările corpului tău, în intuiţia inimii şi în forţa minţii. Dă-ţi seama că vindecarea este doar un proces de regăsire de sine, care îţi aduce echilibrul interior şi armonie.
Viaţa ţi-a fost dată ca să trăieşti în armonie cu tine şi cu tot ceea ce te înconjoară.
Descoperă şi trăieşte bucuria şi minunăţia vieţii pe Pământ 🙂
Aşadar,
Ce poţi face chiar de acum ca să redescoperi bucuria vieţii şi să scapi de boli şi dureri?
Ia-ţi 10 minute de introspecţie în această seară.
Fii atentă la corpul tău!
Notează-ţi chiar acum tot ce ai mâncat azi.
Apoi notează cum te-ai simţit, cum ţi-ai simţit corpul, ce emoţii şi gânduri ai avut.
Fii atentă la ce mănânci, cum te simţi, ce gândeşti şi cum trăieşti în fiecare zi. Învaţă să te cunoşti!
De exemplu, atunci când mănânci în general produse animale (canre, grăsimi, lactate, ouă) cel mai probabil te simţi destul de balonată, de lipsită de energie şi obosită. Deasemenea gândurile tale nu vor fi unele pacifiste şi de acceptare. Mai degrabă te vei surprinde criticând, invidiind, judecând, protestând şi vei fi gata de luptă (dispută) în orice moment. Este normal, tot ceea ce ai mâncat ţi-a dat tocmai această energie.
Dacă în schimb azi ai avut o alimentaţie bazată pe multe vegetale (preponderent crude): fructe şi legume, cereale şi câteva nuci şi seminţe … atunci tu îţi vei resimţi corpul mai uşor, nebalonat, vei avea mai mult chef de acţiune, te vei regăsi într-o stare mentală pozitivă, plină de entuziasm şi voie bună. Gândurile îţi vor fi unele de acceptare a celor din jurul tău, iar acţiunile celorlalţi nu te vor prea deranja. Încet, încet vei experimenta starea aceea zen 😉
Spune-mi şi mie cum te simţi azi? Ia să văd, ghicesc oare cam ce ai mâncat tu azi?
Cum ţi se pare informaţia din acest articol? Te ajută să te cunoşti mai bine, să îţi dai seama mai bine din ce cauză te simţi cum te simţi?
Raspunde-mi printr-un comentariu mai jos şi spune-mi cum te simţi azi.
Eu sper că eşti într-o formă perfectă 🙂
Te pup,
şi îţi doresc o zi excelentă în continuare!
Cu prietenie,
Raluca.
SHARE & LIKE
Cat de multa dreptate ai!! Dimineata am ales sa mananc un ou (prajit) si desi am avut si un ardel langa acum ma simt ametita si imi e foame. Mici nu m-am odihnit bine noaptea trecuta si simte nevoia sa mananc dulce!
Am cam uitat de cereale si fructe la micul dejun!!
Si ma mir de ce nu vad greselile de ortografie!
Chicolette dragă, pofta de dulce îţi indică o lipsă de minerale şi vitamine în corp. Nu întamplător ai mânca toate dulciurile din lume 😉 …. Uite, eu de exemplu am testat pofta de dulce … şi am ajuns la urmatoarea concluzie: în zilele când dimineaţa mâncam fructe sau îmi făceam un zmuti verde (smoothie), nu mai aveam nici o poftă de nimic, dar atunci când serveam un mic dejun convenţional (aşa ca şi al tău) … atunci poftele mă cuprindeau, şi mai ales pofta de ciocolată. Eram în stare să mănânc o ciocolata odată :))
Aşadar, ai grijă să iţi asiguri necesarul de vitamine şi minerale chiar de dimineaţă, ca să nu îţi dai peste cap toata ziua 🙂