Din ce cauze apare cancerul?

cancerul 2

În urmă cu câţiva ani, mama unei bune prietene de-ale mele a fost diagnosticată cu cancer. Durere mare la acel moment.

La un an distanţă, tatăl unei alte prietene a murit răpus de acelaşi cancer. Tragedie de-a dreptul! A lăsat în urmă o soţie îndurerată şi 5 copii, dintre care 2 minori.

Am stat o vreme şi m-am întrebat: Din ce cauze apare cancerul? Ce anume îl favorizează şi ce anume îl alimentează?

Poate ţi-ai pus şi tu întrebări legate de apariţia şi evoluţia cancerului. Poate ai avut şi tu cunoştiinţe sau apropiaţi care au fost diagnosticaţi cu vreun tip de cancer.

După multe şi îndelungate documentări, din diverse cărţi, studii şi cercetări, am aflat următoarele:

Pentru ca organismul tău să se îmbolnăvească de cancer trebuie îndeplinite două condiţii:

1. Să ai sufletul bolnav şi plin de durere

2. Să ai o alimentaţie haotică şi nesănătoasă

 

Aşadar,

De ce apare cancerul?

 • pentru că sufletul ţi s-a umplut de resentimente, frică şi sentimente de vinovăţie şi mai ales faţă de propria ta persoană. Simţi că nu mai valorezi nimic, că viaţa ta nu mai are nici un sens, că viaţa pe care o ai nu îţi mai aduce nici un pic de satisfacţie şi mereu aşteptepţi ca ceilalţi să facă o schimbare care să îţi priească şi ţie. Eşti incapabilă să accepţi viaţa şi încercările ei.
 • pentru că în alimentaţia ta se regăsesc adesea substanţe cancerigene care provoacă apariţia celulelor canceroase, iar dieta ta conţine alimente care hrănesc celulele canceroase şi le ajută să se multiplice.

Doctorul german Ryke HAMER, după ce s-a îmbolnăvit inclusiv el de cancer a ajuns la următoarea concluzie:

„Fiecare cancer sau altă afecţiune gravă, are drept cauză un CONFLICT care genereaza UN ŞOC EMOŢIONAL:  numit DHS (Sindromul Dirk Hamer – denumit astfel în onoarea fiului său) care îmbolnăveşte omul mai întâi la nivel mental, când apar dereglari în creier, iar în final boala se răsfrânge asupra unui organ.”

(Aceasta este Regula de Fier a Cancerului, potrivit Dr. german Ryke HAMER)

În urma studiilor efectuate, dr. german Ryke HAMER, a observat că există o LEGATURĂ între diferite zone ale creiereului şi anumite organe din corp. Această legătură este provocată tocmai de emoţiile negative puternice pe care o persoană le trăieşte, iar acest lucru aduce anumite modificări (dereglări) în creier.

Ştii de exemplu ce fel de frică trebuie să ai ca să îţi apară cancerul la plămâni? … frică de moarte … dacă nu mai ai aer, atunci cu siguranţă mori, iar dacă ţi-e frică că vei muri, plămânii tăi nu vor mai fi suficient de bine oxigenaţi şi prin urmare te vei îmbolnăvi.

Află de ce se face oare şi cancerul la sân … deoarece persoana în cauză se află într-un conflict interior şi are sentimente de vinovăţie şi emoţii negative faţă de unul dintre copiii săi (despre care crede că se poate afla într-un mare pericol) sau faţă de soţ/partener.

 

De ce crezi că evoluează cancerul?

 • deoarece conflictul interior în care te afli îţi generează emoţiile negative, iar în funcţie de tipul de emoţie pe care o ai, unul dintre organele tale se îmbolnăveşte. Trebuie să înţelegi mai întâi că tot procesul de îmbolnăvire se realizează iniţial doar la nivel mental (din cauza gândurilor negative care îzi vizitează mintea şi pe care tu le accepţi să se manifeste). E nevoie să renunţi total la gândurile negative şi să conştientizezi că aceste gânduri negative sunt cele care te îmbolnăvesc. Învaţă să accepţi realitatea!
 • pentru că alimentaţia ta este în continuare nesănătoasă, iar acest lucru nu face altceva decât să îţi hrănească şi mai bine celulele canceroase. Învaţă să te hrăneşti sănătos!

„O persoană sănătoasă, bine hrănită, odihnită,relaxată,cu activitate fizică zilnică şi care are convingeri pozitive, va face mult mai uşor faţă oricărui conflict, şi de asemenea se va lovi de mult mai puţine.”

(afirmă Dr. german Ryke HAMER)

 

De ce se înmulţesc celulele canceroase?

Potrivit unor studii de cercetare, un alt doctor renumit a descoperit că toate proteinele de origine animală (din carne, lapte, ouă) şi în special cazeina conţinută în lapte … sunt proteinele cu care celulele canceroase se hrănesc şi cresc, se înmulţesc. Cu cât tu mănânci mai multă mâncare în care sunt conţinute şi alimentele de origine animală (carne, ouă, lapte, brânză, unt, iaurt, etc), cu atât mai bine hrănite vor fi celulele canceroase şi cu atât mai repede se vor înmulţi.

Cazeina, această proteină de origine animală, generează cancerul în cel mai direct mod cu putinţă. 

„Cazeina, care constituie până la 87% din proteina laptelui de vacă, promovează toate stadiile procesului canceros.”

(Dr. T. Colin Campbell – Studiul China)

Cele mai sigure proteine, care nu promovează cancerul, sunt cele de origine vegetală (chiar dacă sunt consumate în cantităţi mari).

Studiile doctorului T. Colin Campbell, precum şi studiile altor cercetători şi clinicieni, arată că majoritatea bolilor şi implicit cancerul sunt în mod categoric influenţate de dietă.

„Încă şi mai important, dieta capabilă să vindece şi să prevină aceste boli este de fiecare dată aceeaşi dietă: o dietă alcătuită din alimente integrale de origine vegetală, identică cu cea care am descoperit că promovează o stare optimă de sănătate în laboratorul meu de cercetare şi în Studiul China. În esenţă, descoperirile mele şi concluziile celorlalţi cercetători s-au dovedit identice.”

(Dr. T. Colin Campbell – Studiul China)

În prezent, sunt atâtea femei care sunt atât de îngrozite numai de cancerul la sân, încât sunt gata oricând să-şi extirpe sânii chirurgical (aminteşte-ţi doar de cazul celebrei Angelina Jolie), ba chiar şi pe cei ai ficelor lor, crezând că  aceasta ar fi singura variantă de a reduce la minim riscul apariţiei de cancer la sân.

Oamenii sunt tot mai confuzi şi adesea se află în incapacitatea de a înţelege de ce sunt bolnavi şi ce pot face ei pentru a se vindeca sau a se proteja de boli.

De cele mai multe ori, nu ne vine să credem că noi înşine ne creăm şi ne accelerăm boala – prin gândurile noastre  negative şi alimentaţia nesănătoasă şi neadecvată pe care o avem.

Mulţi dintre noi doar credem că mâncăm corect, dar ceea ce credem că este corect (pentru că aşa ne-am obişnuit şi vedem şi auzim la televizor şi în reviste), este de fapt avem o alimentaţie total nesănătoasă.

Atunci când ai crescut cu un anumit tip de obiceiuri şi convingeri, mai ales în ceea ce priveşte alimentaţia corectă, îţi este foarte greu să renunţi la alimentele cu care ai fost învăţată, alimente care de fapt nu contribuie în nici un fel la sănătatea ta, din contră … ţi-o înrăutăţesc puţin câte puţin în fiecare zi.

Ce te faci când afli că laptele despre care crezi că îţi este vital pentru a avea oase puternice şi dinţi sănătoşi, nu face altceva decât să te demineralizeze, să te îmbolnăvească şi să îţi alimenteze + hrănească toate celulele canceroase care apar în corpul tău atunci când există prea mulţi agenţi cancerigeni (substanţe toxice)  … preluaţi tot din alimentaţie?

Cum să crezi că proteinele animale din lapte, carne şi ouă, cu care ai fost învăţată de mică şi hrănită de scumpa ta bunică şi mămică, nu stau la baza unei alimentaţii corecte şi sănătoase?

Cum să accepţi toate astea?

Foarte bine!

Ştii ce a spus dr. T. Colin Campbell când a aflat toatea acestea, din cercetările pe care el însuşi le-a efectuat?

„Pe măsură ce am început să înţeleg acest lucru, cele mai preţuite convingeri ale mele au fost puternic zdruncinate, iar mai târziu făcute praf şi pulbere!”

(Dr. T. Colin Campbell – Studiul China)

Albert Einstein, marele geniu spunea odată: „Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sănătatea umană şi nu va creşte şansele de supravieţuire a vieţii pe Pământ ca evoluţia către o dietă vegetariană.”

Aşadar:

 1. Renununţă la prejudecăţi!

Încetează să te mai legi de prejudecăţi de genul: „doar în carne există proteine”, „fără carne nu se poate trăi„, „tu de unde o să îţi iei proteinele dacă nu mai mănânci carne?”„de unde îţi iei calciul dacă tu nu mai bei lapte?”„alimentaţia vegetală nu este o alimentaţie sănătoasă şi corectă”, „vegetarienii, veganii şi raw-veganii sunt precum o sectă religioasă”, „cu o dietă vegetariană sigur o să ajung anemică şi cu multe carenţe de minerale în corp”, „nu mă pot sătura doar cu alimente vegetale„, „să adopt o dietă vegetală şi să mă privez de atâtea bunătăţi?”, „şi părinţii mei consumă lactate, carne şi ouă şi nu au minic”  … şi exemplele ar putea continua.

2. Descoperă toate opţiunile alimentare care îţi stau la dispoziţie.

Acceptă că mâncarea din ziua de azi nu mai este ce a fost. Renunţă la obiceiurile şi atitudinile alimentare nesănătoase preluate de la alţii (familie, prieteni, cunoştiinţe, colegi, etc)

3. Documentează-te, testează şi alege-ţi în cunoştiinţă de cauză dieta care ţi se potriveşte şi te susţine cel mai bine

Documentându-te şi citind şi din studiile efectuate şi rezultatele obţinute în urma cercetariilor, îţi dai seama că tu contribui la starea ta de sănătate. Dacă alegi să ai grijă de sănătatea ta sau nu, este doar alegerea ta …. dar după ce te documentezi, citeşti cărţi şi testezi pe propria piele  … poti alege constient ce fel de hrană vrei să consumi în continuare.

4. Eliberează-te de toate gândurile negative faţă de tine şi faţă de cei din jurul tău.

Nu critica şi nu încerca pe nimeni să convingi sau să contrazici. Fiecare are lierul albitru şi fiecare e liber să creadă şi să testeze ceea ce vrea, ceea ce îi face plăcere. Fiecare este răspunzător pentru viaţa lui şi învaţă din propriile sale experienţe.

 

„Cum ar putea înţelege bolile omului cel care nu ştie nimic despre alimentaţei?” – iată ce spunea Hipocrate – părintele medicinii – cu mai mult de 300 de ani înaintea lui Hristos.

Prin urmare, care ar fi primul pas pentru a înţelege şi tu cauzele (nu doar ale cancerului), dar şi ale bolilor în general, precum şi necesităţile reale ale corpului tău?

Documentează-te asupra nutriţiei, alimentaţiei şi hranei tale de zi cu zi!

 

În secţiunea „Cărţi recomandate” găseşti o multitudine de cărţi pe care trebuie neaparat ca să le citeşti şi tu, pentru a-ţi putea face şi tu o părere asupra cauzelor care stau la baza apariţiei orcărei boli.

Trebuie să înţelegi şi tu care tip de alimente îţi păstrează sănătatea corpului şi care te îmbolnăvesc! Iar apoi rămâne doar să alegi ce vrei cu adevărat să mănânci.

Atunci când vei fi bine informată şi documentată, vei fi în măsură să alegi hrana care ţi se potriveşte cel mai bine corpului tău şi intereselor tale. În necunoştinţă de cauză poţi doar să critici şi să judeci un adevăr cunoscut de alţii.

 

Hrana pe care o consumi îţi poate schimba viaţa!

Tu eşti stăpâna propriei tale vieţi şi tu decizi dacă vrei să trăieşti sănătoasă sau bolnavă.

Alegerea poate fi doar a ta. Tu singură hotărăşti cum vrei să îţi trăieşti viaţa.

E momentul să înveţi să mănânci sănătos şi să accepţi orice întâmplare – bună sau rea. Tu nu eşti în măsură să schimbi destinele oamenilor, nu eşti în măsură să ţii un om în viaţă dacă el a ales să moară. Acceptă doar ceea ce se întâmplă şi ai credinţa că fiecare este propriul lui stăpân, iar Dumnezeu ascultă dorinţele tuturor, dar acţionează cum crede El de cuviinţă. Ai încredere în tine şi în cei de lângă tine. Renunţă la a-ţi mai fi frică 🙂

 

Ce te-ai face dacă tu însăţi te-ai îmbolnăvi de cancer?

 1. Te-ai panica, te-ai speria şi ai apela la medicamente?
 1. Sau ai căuta să înţelegi care sunt cauzele ce ţi-au determinat apariţia acestei boli şi ţi-ai asuma responsabilitatea propriei tale vieţi? Accepţi că tu, prin gândurile tale şi prin alimentaţia ta, ai contribuit la îmbolnăvirea ta?

Ai prieteni apropiaţi, cunoştiinţe sau rude care au suferit de cancer? Ce experienţă ai trăit alături de ei? Experienţa fricii, a disperării, a neputinţei sau a trezirii la realitate, a conşteintizăriică te afli pe un drum greşit şi reîntoarcerea la esenţa vieţii, a armoniei, a echilibrului şi a sănătăţii.

Împărtăşeşte cu mine din experienţa ta! Nu-ţi mai fie teamă, nimeni nu te va judeca.

Lasă-mi un comentariu mai jos,

… şi spune-mi dacă tu te-ai confruntat cu astfel de experienţe.

 

Te îmbrăţişez cu drag,

Raluca.

LIKE & SHARE

Comments

comments

2 comentarii la articolul Din ce cauze apare cancerul?

 • Carmen  spune:

  Pe mine cel mai tare ma sperie articole de genul acesta… Nu ne dati nicio sansa sa nu ne imbolnavim… poate ca vi se pare simplu sa aplici ceea ce descrieti voi in acest articol, dar lumea aceasta e cladita pe stresuri cotidiene; orice mama are uneori ganduri negative privind copiii ei; imposibil sa nu-i fi trecut macar odata prin gand ca s-ar putea intampla ceva rau cu copilul tau si atunci ce se face?… Va legati de alimentatie, dar in aceeasi masura ne spuneti ca nimic nu mai e cum a fost: carnea e injectata, legumele si fructele sunt stropite… nici macar pamantul nu mai e natural… Sa mancam BIO? Ok, dar preturile? Cine rezista financiar la asa ceva?… Daca cineva si-ar dori ca oamenii sa fie sanatosi, ar pune cele mai mici preturi la aceste produse… dar aceleasi tendinte domina toate domeniile: eu sa ma imbogatesc, voi veti vedea ce va fi! Mi se pare o ipocrizie sa sfatuiesti pe oameni sa aleaga produse care le depasesc cu mult posibilitatile financiare… Stiti foarte bine care sunt salariile la noi… Daca ati da solutii viabile, fiti siguri ca ati avea succes cu toate sfaturile astea; dar atata timp cat nimic nu poate fi aplicat, voi scrieti niste povesti… de adormit copiii. Hmmm, sau de groaza? Mai degraba…

  • Raluca Andreea Istrate  spune:

   Carmen draga,

   … imi dau seama ca e posibil sa te sperie ceea ce am scris eu in acest articol. Cu mult timp in urma si eu eram speriata cand auzeam astfel de idei.
   Referitor la statutul de mamica, stiu ca iti este mai usor sa te gandesti la ce se poate intampla rau pentru copilul tau … si astfel iti faci multe griji de genul “daca pateste asta …, eu ce ma fac”? Stiu ca ii doresti tot binele din lume copilasului tau, dar daca asta iti doresti cu adevarat, atunci incearca sa te gandesti doar la lucrurile bune care i s-ar putea intampla. Banuiesc ca ai sa imi spui acum, ca nu poti sa te gandesti la lucrurile bune, fiindca lumea e plina de oameni rai si numai lucruri rele i se pot intampla. Dar ia stai o clipa si gandeste-te ce te costa sa te gandesti ca copilul tau va avea parte doar de lucruri bune in viata lui? Nu te costa absolut nimic! In plus, starea ta emotionala se va imbunatati, iar stresul va disparea. Iti dai seama ca e doar alegerea ta cum vrei sa gandesti si sa privesti situatia? Invata sa ai incredere in tine, in copilul tau si in Dumnezeu, fiindca el are grija mereu de noi. Invata sa nu mai privesti si sa nu mai cataloghezi lucrurile ca fiind bune sau rele. Faptele si intamplarile apar doar ca sa invatam din ele o lectie. Daca e sa mori, oricum mori, dar nu trai o viata cu frica ca o sa se intample ceva rau si o sa mori. Intelegi, Carmen draga, ce vreau sa iti spun?

   Referitor la alimentatie … sa mancam bio nu rezistam financiar, dar sa ne imbolnavim si sa ne cumparam medicamentele necesare rezistam financiar? Asta e intrebarea: ne permitem sa ne imbolnavim?
   Cred ca ti se pare absurd ceea ce iti spun, dar e momentul sa investim in noi, e momenul sa avem grija de noi!
   Stiu ca e foarte greu sa mancam doar bio, mai ales atunci cand stai in oras si nu ai nici o sursa de hrana mai sigura (cum ar fi de la parintii/bunicii de la tara).
   Dar e momentul sa te interesezi si tu care este hrana adecvata corpului tau?
   Din ce cauza ajungem sa ne imbolnavim? Oare noi nu avem nici o vina, bolile ne vin pe cap pentru ca asa au vrut altii sau pentru ca ne-a pedepsit Dumnezeu?

   Ai observat, Carmen că tot mai multă lume este atrasă de ideea de a avea o dietă bazată pe o alimentaţie de origine vegetală? Şi tot mai multă lume adoptă o alimentaţie de origine vegetală?

   Ştii care este motivul unei astfel de alegeri? … Aceste persoane s-au informat şi au aflat ce înseamnă o alimenaţie sănătoasă şi care sunt alimentele care le asigură un corp sănătos, chiar şi în prezenţa anumitor toxine.

   E greu sa mananci bio, dar nu e greu sa alegi sa mananci mai sanatos. Iti recomand cu mare caldura sa citesti macar cartea “Studiul China” ca sa afli cum iti influenteaza alimentatia starea de sanatate si bolile pe care le ai.

   Daca ai orice nelamuriri sau simti nevoia sa ceri un ajutor, un sfat, etc apeleaza cu incredere, dar invata sa iti asumi responsabilitatea propriei tale vieti, invata sa alegi doar ceea ce iti face bine si nu te mai lasa condusa de anumite tendinte.

   Cu drag,
   Raluca.

Lasă un răspuns

În comentariu se poate folosi cod HTML, ca de exemplu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.