Pentru că starea de sănătate nu Dumnezeu ţi-o dă, ci tu trebuie să ţi-o păstrezi şi redobândeşti!
Deşi îmi doresc de foarte mult timp să dezbat acest subiect, abia acum reuşesc să deschid acest articol şi să îţi expun părerea mea vis-a-vis de legătura pe care majoritatea oamenilor o cred că există între sănătate şi Dumnezeu.
De-a lungul timpului am fost învăţată, când mă rog, să cer sănătate de la Dumnezeu, pentru că sănătatea este foarte importantă în viaţă, iar dacă nu ai sănătate, nu ai nimic.
E adevărat că fără sănătate, viaţa nu mai e la fel, dar dragii mei, starea de sănătate nu este un lucru pe care Dumnezeu ţi-l dă sau ţi-l ia, după bunul lui plac.
Sănătatea nu este loterie!
Sănătatea nu este noroc şi nici întâmplare!
Ştiu că poate am să vă bulversez pe mulţi dintre voi prin ceea ce voi scrie în acest articol, dar întotdeauna când aleg să scriu un nou articol pe acest site, îmi asum riscul de a fi contrazisă şi atacată. Iar pentru a face faţă acestor atacuri şi revolte, mă încarc cu multă energie, rabdare, iubire şi acceptare. Uneori îmi iau şi o pauză de reîncărcare ulterioară.
Cu toate astea, mie îmi place să spun lucrurilor pe nume, aşa cum le gândesc şi să nu mă ascund după degete.
Iar vis-a-vis de acest subiect, îţi pot spune că nu are rost să mai ceri sănătate de la Dumnezeu, dacă tu, în afară de asta, nu faci nimic în acest sens.
Sănătatea nu pică din cer, ea se dobândeşte şi se (re)cucereşte.
De foarte multe ori, în interacţiunea mea cu cititorii şi cu oamenii care îmi urmăresc postările, întâlnesc acest gen de mentalitate – că sănătatea ţi-o dă Dumnezeu. Iar tu, indiferent ce ai face, nu poţi să schimbi voia Lui.
Dar e cât se poate de FALS!!
Şi de NEADEVĂRAT!!!
La un moment dat, îmi spunea o doamnă învârstă că ei nu îi este frică de boală, pentru că are încredere că Dumnezeu îi va asculta rugăciunile …
Iar dacă totuşi Dumnezeu îi trimite încă o boală, nu se va opune, pentru că înseamnă că a greşit cu ceva, iar Dumnezeu încearcă să-i dea o lecţie şi că trebuie să înveţe ceva din toată situaţia asta. Dar, oricum „mă voi ruga în continuare pentru sănătate.”
Această atitudine este cea mai rea şi nefavorabilă atitudine pe care o poţi adopta în viaţă.
Să crezi şi să aştepţi sănătate de la Dumnezeu.
A aştepta şi a cere sănătate de la Dumnezeu este foarte uşor şi la îndemâna oricui.
Te absolvă de orice responsabilitate asupra vieţii tale.
Este atitudinea care îţi permite să îţi baţi joc în ultimul hal de starea ta de sănătate, dar să nu te simţi nici un pic vinovat pentru asta.
E foarte uşor să te rogi la Dumnezeu să îţi dea sănătate, de aceea foarte multă lume practică această rugăciune.
Nu spun că ar fi un lucru rău să te rogi la Dumnezeu pentru sănătate, dar în afară de această rugăciune şi intenţie/dorinţă pe care o transmiţi, tu ce oferi în schimb?
Ce faci efectiv pentru sănătatea ta? … în afară de a te ruga?
De multe ori am avut şi încă mai am acest gen de discuţii chiar şi cu părinţii mei.
Ei se roagă în fiecare zi la Dumnezeu ca să le dea sănătate, iar când merg la mănăstiri plătesc întotdeauna salendare pentru sănătate în familie.
E ok, dar nu e suficient!!!
Degeaba te rogi şi ceri sau aştepţi ca Dumnezeu să îţi dea sănătate, dacă tu nu eşti atent la alimentaţia pe care o ai şi poate bagi în tine toate prostiile şi toate alimentele nesănătoase. … dacă tu nu te-ai debarasat de griji, de gânduri negative şi emoţii distructive. Unde ţi-e credinţa?
Pentru ce te mai rogi şi ceri sănătate? … ca să nu te simţi vinovat pentru obiceiurile nesănătoase pe care le ai?
Pentru ce îi ceri lui Dumnezeu să îţi dea sănătate? …. ca să te absolvi tu de propria ta responsabilitate?
Dacă ai fii într-adevăr un bun şi adevărat credincios, ai ştii că peirzându-ţi sănătatea, tu automat săvârşeşti un păcat.
Dumnezeu ţi-a dat un trup de care să ai grijă, nu să îţi baţi joc de el şi să îl laşi să se îmbolnăveasă.
Lăsându-ţi corpul să se îmbolnăveasă, practic Îl jigneşti pe Dumnezeu. Îţi baţi joc de creaţia Lui, care ţi-a pus-o la dispoziţia ta.
Ce fel de credincios crezi că mai eşti dacă îţi laşi corpul să ţi se îmbolnăveasă, iar apoi mergi să ceri sănătate de la Dumnezeu?
Oare mai meriţi să ceri şi să primeşti sănătate?
Iar dacă nu primeşti sănătate, te consolezi cu ideea că ai de învăţat o lecţie ….
Dar oare care e lecţia pe care Dumnezeu vrea ca tu să o înveţi?
Oare nu tocmai să înveţi să îţi apreciezi şi recuperezi propria sănătate pe care ai pierdut-o până acum?
Şi tu ce faci în toată povestea asta?
Te rogi, în continuare, lui Dumnezeu să îţi dea sănătate ….
Oare nu crezi că e momentul să înveţi să îţi apreciezi viaţa şi să începi să îţi recuperezi sănătatea prin forţele tale?
Pentru că se poate!
Dacă tu oricum te rogi şi ceri sănătate de la Dumnezeu, nu crezi că ar fi momentul să mănânci sănătos şi să adopţi un stil de viaţă sănătos?
Sau e suficient să ceri şi să nu oferi nimic în schimb?
**********
Care este părerea ta în legătură cu acest subiect?
Sunt foarte curioasă să aud şi părerea ta!
Lasă-mi, te rog, un comentariu sub acest articol şi spune-mi tu cum gândeşti în această situaţie?
Cu prietenie şi iubire,
Raluca Andreea Istrate, fondator MultiCrudi.
Când Dumnezeu a făcut omul, l-a pus în grădina raiului şi i-a spus că poate mânca tot ce putea culege de acolo……nu cred că se referea la friptura de porc, cârnați, sau curcani la cuptor……
Cred că depinde de noi păstrarea sănătății, care este un dar de la Dumnezeu.
Asa este, Daniela 🙂
O vorba romaneasca spune; ''Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista ''! Eu cred ca trebuie sa cerem de la Dumnezeu stiinta de a consuma ceea ce este benefic pentru sanatatea noastra, iar mai apoi sa multumim pentru ca ne-a luminat !
Asa e, Olga!
Salut!
Mi.a placut mult calendarul…intratit incit l.am printat si l.am dat si prietenelor mele ptr a le inveseli anul
articolul e interesant si sint de acord cu tine..si parerea mea este ca Dumnezeu te ajuta ,dar nu.ti baga in traista
bunul de el ne.a inzestrat cu gindire si ne.a daruit natura
/ prin gindire avem posibilitatea de a alege ce e bun ptr noi
/ natura e cea care ne ofera atit de multe..iar noi trebuie s.o pretuim
Eu am invatat sa prepar o foarte usoara si delicioasa salata de naut cind am lucrat in Italia…nautul fiert se condimenteaza cu ulei de masline,sare,otet balsamic si frunze de rozmarin…o bunatate…ca de altfel toate retetele tale
Multumesc, Carmen!
Si ma bucur tare mult ca ti-a placut calendarul si l-ai impartasit si cu prietenele tale. Minunat!
Pentru ca nu avem inca o atitudine asemenea lor … Ca sa fii bogat, trebuie sa ai o mentalitate pe masura, trebuie sa stii sa oferi, ca sa poti sa primesti. Toate se leaga intre ele, iar daca inca nu avem ce ne dorim, inseamna ca trebuie sa mai muncim la acest aspect.
Buna
sunt total de acord cu acest articol..Dumnezeu ne.a dat un bun de care noi trebuie sa avem grija ca sa fim fericiti noi si copii nostri dupa noi..avem un Dumnezeu bun care nu vrea ca noi sa fim bolnavi..
Sunt perfect de acord cu tine.Dumnezeu ne da acest templu sfant,numit corp dar responsabilitatea intretinerii lui este a noastra.Rugaciunea trebuie sa fie doar de :MULTUMESC DOAMNE!Muasigurltumesc pt. toate informatiile date.Te
Trebuie sa ne rugam neincetat Lui Dumnezeu asa cum ne-a invatat sfantul apostol Pavel, dar in acelasi timp trebuie sa-I fagaduim ca ne vom schimba, ca nu vom mai gresi. Putem sa-I cerem Lui Dumnezeu sanatate, dar sa fim si noi mai atenti cum ne intretinem viata si sanatatea, sa oferim ceva in schimb nu doar sa cerem. Trupul nostru este Templul Duhului Sfant, sa fim mai atenti cum il intretinem, sa avem mai multa grija de el si atunci vom avea si sanatate
Bunul Dumnezeu, te calauzeste functie de ce ai fost trimis pe acest pamint sa ispasesti; oricum ai da-o tot ce tie dat primesti, ginditiva de ce nu si voi, sunteti : bogati precum vecinii, aveti consoarte si vikend-uri precum Guta?
Pentru ca nu avem inca o atitudine asemenea lor … Ca sa fii bogat, trebuie sa ai o mentalitate pe masura, trebuie sa stii sa oferi, ca sa poti sa primesti. Toate se leaga intre ele, iar daca inca nu avem ce ne dorim, inseamna ca trebuie sa mai muncim la acest aspect.
Felicitari..mi-a plăcut…si in legatura cu rețetele am sa le pun in practica …dumnezeu ne-a lăsat liberul arbitru..deci noi alegem…e bun sa ceri de la dumnezeu dar sa si mulțumești … Mult succes in continuare..
Foarte interesant, rețetele par delicioase, am să le pun în practică cât mai curând, îmi plac foarte mult ciupercile, dar nu am mai mâncat sub această formă adică variante, va fi ceva nou pt mine, mâncăm ca să trăim și nu invers, apreciez foarte mult cuvintele din Evanghelia Păcii după Ioan ,,,,să nu ucizi ca să mănânci.Felicitări și mult succes în continuare.
Multumim pentru material! Adevarul acesta este! Ce-avem de facut? Sa-i multumim lui Dumnezeu pentru tot, tot!!! El este in tot si-n toate! Daca vom fi izvoare de iubire pentru tot ce ne inconjoara, vom fi fericiti din toate punctele de vedere! Sa imprastiem atata iubire in jurul nostru incat sa se impiedice fiecare de ea! 🙂
Eu nu cer sanatate de la Dumnezeu ci ii multumesc pentru sanatate!!!
Ciao tuturor! Sunt de aceeasi parere,e responsabilitatea nostra ce facem cu viata,corpul,gandurile,emotile,actiunile noastre.Ce adaug eu intotdeauna, este GRATITUDINE la toate nivelele si aspectele vietii. 😉 🙂 🙂 🙂 MULTUMESC! MULTUMESC! MULTUMESC! 🙂
Am citit articolul, sunt intru totul de acord cu tine, ba mai mult, eu cred ca Dumnezeu este prezent in tot ce exista si nu numai, astfel incat el este prezent si in noi, deci, noi, cand ne rugam, practic ne rugam si noua. Noi ne vindecam in urma unor rugaciuni numai atunci cand suntem increzatori cu adevarat in puterea rugaciunii. Noi toti suntem parte din Dumnezeu, dar, asa cum ai spus si tu, suntem prea lipsiti de responsabilitate in tot ce facem. Este mult mai usor sa dam vina pe altul si sa asteptam de la altul. Cum apare o problema, fuga la doctor. Daca doctorul (in urma mai multor tratamente pe care ni le aplica, un fel de teste, parca am fi niste cobai) nu reuseste sa ne vindece, fugim la preot si la biserica sa ne rugam. Daca nici asa nu merge, nu suntem noi vinovati cu nimic, „asa a vrut Dumnezeu”. Si ne consolam cu ideea asta, astfel ca, nici macar atunci, nu suntem responsabili pentru faptele si pentru viata noastra. Cand ajung in spitale si ii vad pe medici cat de importanti sunt, parca ar fi niste zei in fata noastra. Daca ii intrebi cate ceva despre efectul pe care il au medicamentele asupra noastra, sau ce fel de reactie se produce cand ingurgitam tone de medicamente si nu ne vindecam, acestia te iau de sus si iti spun sa iti vezi de treaba, ca nu ai facut tu facultatea cu ei. Ca sa nu mai zic ca habar nu au de unde am facut noi bolile, ei decat ne diagnosticheaza si ne dau tratament de stopare a simptomelor, nu de vindecare. Mai multe nu mai zic, ca deja intru in alte amanunte.
Buna! Eu cred in vorba aia din batrani:" Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista!" Ca viata asta e formata din alegerile pe care le facem si din circumstante., si ca suntem direct raspunzatori pentru reactiile la circumstante. Cred ca orice boala am avea aceasta este un semnal dat de corpul nostru, ca ceva trebuie schimbat. Stim doar noi ce si cum sa facem daca suntem atenti si incercam sa ne cunoastem organismul. Eu mai am mult de lucrat cu mine, dar sper eu sa fiu pe drumul cel bun! multumesc pentru articol si pentru sfaturile utile. Te imbratisez cu drag!
Mult succes stimata doamna Istrate Raluca Andreea.Cind este voba de sanatate suntem recunoscatori pentru sfaturi.Din pacate…cei mai multi le cer prea tirziu si nici nu le punem in practica atunci cind le primesc.Continua sa se roage…
F bun articolul! Si eu gindesc la fel ca dstra! Dumnezeu ne da,dar nu ne baga in traista…..