Gânduri la început de an … 2014

ganduri alimentatie hrana corpul

Anul 2014 va fi anul redescoperirii, anul în care vom învăţa şi vom conştientiza, foarte profund, care este esenţa existenţei noastre, a fiecăruia în parte.

Am observat că omul nu îşi înţelege întreaga existenţă, că nu îşi înţelege în totalitate corpul, dar nici sufletul, gândurile sau emoţiile. Iar toate aceste aspecte ale noastre – CORP + SUFLET + MINTE + EMOŢII (sentimente) – alcătuiesc EXISTENŢA noastră.

Toate aceste 4 aspecte ale existenţei noastre sunt interconectate unele de altele.

Toate acestea împreuna, ne determină şi influnţează să avem viaţa pe care o avem ….

Cu toţii avem un suflet şi un corp, emoţii, gânduri şi sentimente, iar toate acestea împreună, luate ca un ansamblu, ne individualizează pe fiecare în parte.

Oamenii, în toată existenţa lor, sunt într-o continuă căutare … Îl caută pe Dumnezeu, caută iubirea, acceptarea, împlinirea, fericirea, etc. Însă, de cele mai multe ori, oamenii, în toată această căutare a lor, uită să mai ia în calcul şi „vehiculul” care îi poartă peste tot … şi acesta este corpul fiecăruia.

Corpul acesta uman, o minunată creaţie a lui Dumnezeu, este precum o copie fidelă a întregului Univers.

Dar marea greşeală a noastră este că uităm să ne preocupăm de corpul nostru.

Atâta timp cât suntem sănătoşi, sau cel puţin nu avem boli grave – care să ne îngreuneze dramatic existenţa – nu prea suntem conştienţi de existenţa corpului propriu. De multe ori, nici nu avem habar că acest corp al nostru are prorpiile lui necesităţi şi propriul lui mod de funcţionare, după cum Dumnezeu l-a creat.

Avem impresia că noi le ştim pe toate, motiv pentru care subînţelegem că ştim şi cum să ne hrănim corpul, Sau în cel mai rău caz, nici măcar nu ne gândim dacă hrana pe care noi o consumăm, chiar este hrana de care corpul nostru are nevoie.

De ce pun atât de mare accent pe corp şi pe alimentaţie?

Să nu crezi acum, că vreau să exclud latura emoţională, latura mentală sau latura spirituală-divină-sufletească a fiecăruia. Nu, în nici un caz! Dar mi-am dat seama şi am conştientizat următorul lucru:

Cu toţii suntem fiinţe spirituale şi cu toţii ne dorim să Îl înţelegem şi să Îl găsim pe Dumnezeu, dar mulţi dintre noi căutăm în afara noastră – ceea ce există deja în interiorul nostru.

Îmi vine în gând, acum, o povestioară/metaforă pe care am găsit-o cu mulţi ani în urmă.

Povestioara era cam aşa – am să îţi redau mesajul, nu textul în sine.

Se spune că era odată un înţelept care cunoştea comoara fiecărui om.

Acest înţelept, împreună cu discipolii săi, trebuiau să găsească locul în care să acundă această comoară, astfel încât omul să o găsească foarte greu.

Fiecare discipol îşi dădea cu părerea, unde ar putea fi ascunsă această comoară, însă fiecare se gândea la spaţii exterioare, ba în adâncul oceanelor, ba în adâncul munţiilor, etc.

Înţeleptul, nu era convins de nici un răspuns, iar, la un moment dat, le-a spus: vom ascunde această comoară, chiar în interiorul omului, în adâncul lui, fiindcă acesta este locul în care v-a căuta ultima dată!

E minunat, nu-i aşa?

Cum Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare din noi cu o comoară extraordinară, iar noi ce facem? … bâjbâim de multe ori prin întuneric şi Îl căutăm pe Dumnezeu, căutăm să descoperim viaţa …. dar tot ceea ce trebuie să facem, este să ne întoarcem la noi înşine … să găsim şi deschidem comoara pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o fiecăruia în parte … iar apoi să ne folosim de ea!

Ce-şi propune Multicrudi în acest an?

Să te călăuzească să-ţi descoperi propria ta comoară – darul pe care Dumnezeu ţi l-a făcut încă de la începutul vieţii tale prezente – şi astfel să Îl descoperi pe Dumnezeu – aşa cum Îl înţelegi tu însuţi ca fiinţă divină.

De unde vom porni această călătorie?

De la tine însuţi, de la tine însăţi!

În acest an, vom începe/continua călătoria descoperirii de sine, a descoperirii creaţiei noastre.

Imaginează-ţi că întreaga ta existenţă este precum o maşină pe 4 roţi.

Ce s-ar întâmpla dacă TU, te-ai preocupa doar de una, de 2 sau de 3 dintre aceste roţi, dar niciodată de toate 4? Niciodată, sau foarte rar şi de a 4 roată?   E posibil ca propria ta maşină să se deplaseze greu?

Da, e foarte posibil!

Dacă TU îţi neglijezi corpul şi te preocupi în special de latura ta spirituală, de latura ta emoţională, de latura ta mentală, este posibil ca TU să NU resimţi pe deplin împlinirea, mulţimirea, SĂNĂTATEA şi fereicirea?

DA, e foarte posibil!

Iar, din câte am observat până acum, oamenii sunt destul de atenţi şi relativ conştienţi de toate celelalte laturi ale existenţei lor, dar mai puţin de complexitatea corpului lor, a corpului propriu.

Ce s-ar întâmpla dacă în maşina ta nu ai introduce un combustibil adecvat?

Cel mai probabil ar merge (funcţiona) foarte greu, ar scoate fum, iar la un moment dat s-ar împotmoli.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu corpul nostru!

Dacă nu îi oferim, corpului nostru, combustibilul necesar şi adecvat, se împotmoleşte şi se îmbolnăveşte.

 

Depinde doar de noi dacă vrem să ne însănătoşim şi să trăim sănătoşi!

 

Pentru a înţelege care este hrana cea mai potrivită şi mai adecvată corpului nostru, trebuie mai întâi să ne cunoaştem corpul şi să înţelegem cum funcţionează acesta.

E absolut necesar să ne cunoaştem şi să ne ascultăm corpul, dacă vrem să trăim viaţa împlinită şi minunată pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi, aici pe Pământ.

Călătoria descoperirii de sine e o călătorie frumoasă, o călătorie minunată, o călătorie prin care noi învăţăm să ne cunoaştem, mai bine zis – să ne recunoaştem … iar în cele din urmă, când ne vom regăsi pe noi înşine, Îl vom găsi pe Dumnezeu … pentru că noi venim de la Dumnezeu, iar Dumnezeu face parte din noi, din fiecare.

Să înceapă călătoria!

Cu drag,

Raluca Andreea Istrate.

Like  &  Share

Comments

comments

4 comentarii la articolul Gânduri la început de an … 2014

  • Alexandra  spune:

    Multumesc foarte mult! Sa stii ca de cateva zile de cand nu ma mai simteam in armonie cu mine insami si de cand mi-am focusat atentia la acest echilibru pe care trebuie sa-l avem toti pentru a functiona in parametrii optimi ..si iubitul meu am observat ca s-a schimbat si isi doreste sa mergem impreuna in acelasi ritm. Si cum spuneai probabil ca trebuie sa ne schimbam noi insine mai intai ca apoi ceilalti sa vina in concordanta cu noi. Referitor la caractere, probabil uneori e bine sa fim diferiti ca sa ne putem completa, de a nu fi monotoni. Multumesc mult pentru sfat si felicitari pentru site! O sa te urmaresc cu drag! O seara frumoasa iti doresc!

  • Alexandra  spune:

    Buna.. E atat de frumos si linistitor ceea ce spui tu..cum am putea indeplini in armonie cei 4 factori ai echilibrului cand sumtem intr-o relatie bazata pe iubire dar caracterele si aspiratiile sunt diferite?! Cand eram „single” ajunsesem la o armonie cu mine insami insa imi lipsea iubirea. Acum am parte de iubire insa ma simt foarte stresata pt ca nu mai pot indeplini acei 4 factori ai echilibrului deoarece el nu este in concordanta cu mine..si mie mi-e oarecum greu sa accept asta. Ai putea sa-mi dai un sfat?! Multumesc.

    • Raluca Andreea Istrate  spune:

      Alexandra, aceasta e o provocare prin care trebuie sa treci … sa reusesti sa atingi echilibrul tau interior, chiar si atunci cand cei din jurul tau par diferiti de tine insati.

      Nu uita faptul ca cei din jurul tau sunt o oglinda pentru tine, iar ceea ce vezi in ei, este si in tine, doar la un nivel mult mai profund, incat iti e greu sa vezi. Incearca sa imbini armonios toate aceste aspecte si nu te stresa ca iubitul tau este atat de diferit de tine.
      Incearca, in schimb, sa intelegi ce vrea sa iti transmita acesta „incompatibilitate” si ce trebuie sa lucrezi si echilibrezi la tine.

      Sa stii ca provocarea trebuie sa o duci cu tine insati si nu cu iubitul tau. El a aparut acum in viata ta ca sa te ajute sa te descoperi si cunosti mai bine, astfel incat sa reusesti sa te echilibrezi pe toate planurile.

      Mult succes iti doresc. Si scrie-mi ori de cate ori simti nevoia.

Lasă un răspuns

În comentariu se poate folosi cod HTML, ca de exemplu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.