Mâncare de dovlecel cu linte roşie

mâncare de dovlecel cu linte roşie

Această mâncare de dovlecel cu linte roşie cred că este pe placul oricui.

Indiferent că eşti vegan, raw vegan (dar nu 100%), vegetarian sau ai o alimentaţie tradiţională, această mâncare de dovlecel cu linte roşie cred că te va încânta de la prima degustare.

Deşi este o mâncare vegană, pregătită doar din ingrediente de origine vegetală, este o mâncare săţioasă, gustoasă, bogată în proteine vegetale de cea mai bună calitate, datorită conţinutului de linte.

Dacă încă nu ai aflat încă, nu doar alimentele de origine animală conţin proteine.

Proteinele se regăsesc din belşug şi în alimentele de origine vegetală, iar potrivit multor doctori naturopaţi, nutriţionişti bine documentaţi – proteinele de origine vegetală sunt net superioare celor de origine animală.

Dar alegerea în consum îţi aparţine ţie.

Tu decizi cu ce fel de proteine vrei să te alimentezi, asta în funcţie de cât de mult ţii la sănătatea ta şi cât de bine vrei să te simţi. Dar să nu intrăm în detalii. Informaţiile necesare unei documentări solide în materie de nutriţie îţi sunt la dispoziţie aproape peste tot, ideea este să îţi doreşti să te documentezi, dacă vrei mai multe detalii sau nu ştii ce cărţi să citeşti, consultă pagina de cărţi recomandate sau chiar scrie-mi un mail la adresa contact@multicrudi.ro şi îţi voi răspunde imediat.

 

Mâncare de dovlecel cu linte roşie – ingrediente şi mod de preparare

 

Ingrediente pentru o porţie de mâncare de dovlecel cu linte roşie:

  • 1 dovlecel mediu (din grădină sau de la piaţă, dacă e posibil)
  • 3 linguri de linte roşie
  • 1 ceapă albă (dacă îţi place gustul)
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 gogoşar, ardei roşu sau galben
  • sare marină, după gust
  • 1 crenguţă de cimbru (sau alte ierburi aromatice preferate)
  • pătrunjel verde tocat mărunt
  • 1 lingură ulei presat la rece de floarea soarelui
  • 1 vârf de linguriţă pudră de turmeric (opţional)

Preparare mâncare de dovlecel cu linte roşie:

1. Într-o tigaie se adaugă ceapa, ardeiul, usturoiul şi dovlecelul bine curăţate, spălate şi tocate mărunt, plus crenguţa de cimbru spălată din abundenţă.

2. Se adaugă sare marină şi aproximativ 500 ml de apă în clocot şi se pune să fiarbă la foc mic.

3. Se limpezesc din abundenţă boabele de linte, după care se adaugă şi ele în tigaia în care fierb celelalte legume.

4. Se lasă să fiarbă vreo 15-20 de minute, până se înmoaie lintea şi scade apa.

5. După ce legumele şi lintea sunt fierte, se adaugă uleiul de floarea soarelui presat la rece, praful de turmeric  şi se amestecă de câteva ori cu o lingură, pentru omogenizare.

6. Se deşartă mâncarea într-o farfurie şi se presară cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Se consumă alături de o salată mare de sezon din roşii, castraveţi, ardei, usturoi, etc – drese cu un strop de oţet, un strop de ulei presat la rece de floarea soarelui şi puţină sare marină.

mâncare de dovlecel cu linte roşie

Poftă bună!

Like & Share dacă îţi place reţeta şi vrei să o împarţi cu prietenii.

Opt In Image
Învaţă să te preţuieşti!
Abonează-te la newsletter-ul Multi Crudi şi primeşti chiar acum cartea cadou

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol şi vrei să fii mereu la curent cu noile informaţii de valoare, atunci nu ezita şi ALĂTURĂ-TE  COMUNITĂŢII noastre!

Înscrie-te şi TU în comunitatea noastră!

... şi priemeşti automat o serie de beneficii!

Comments

comments

4 comentarii la articolul Mâncare de dovlecel cu linte roşie

  • Sorina Markhus  spune:

    Am facut si eu aceasta reteta, dar cred ca 500 ml apa e mult, la mine nu a scazut apa, si am adaugat couscous ca sa absoarba din apa. Legumele au multa apa in ele,astfel incat nu trebuie o cantitate prea mare de apa de adaugat. Data viitoare voi incerca cu mai putina apa. Dar e gustoasa mancarea, mi-a placut si cu siguranta o sa mai fac asa ceva.

    • Raluca Andreea Istrate  spune:

      Daca ti se pare ca e prea multa apa, atunci adauga mai putina. Eu cand am fiert legumele nu am pus capacul pe oala, iar apa mi s-a evaporat 🙂
      Ma bucur ca ti-a placut mancarea 🙂

  • cucu octavian  spune:

    Foarte gustos si foarte sănătos,apreciez foarte mult aceste retete.imi doresc și tind să devin vegetarian.

    • Raluca Andreea Istrate  spune:

      Octavian, ma bucur mult ca iti place aceasta reteta. E minunat ca iti doresti sa devii vegetarian. Cu pasi mici si consecventi vei reusi sa te alimentezi tot mai sanatos.

Lasă un răspuns

În comentariu se poate folosi cod HTML, ca de exemplu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>