Salată de ridiche neagră

salata de ridiche neagra

 

… când eram mică, asociam ridichea neagră cu ridichea uriaşă … ridichea aceea uriaşă din poveste … şi mă amuzam teribil când vedeam o ridiche neagră, fiindcă îmi imaginam cum toată familia se strofoacă să scoată ridichea din pământ, iar în cele din urmă, trăgeau o căzătură zdravănă cu toţii 🙂

Ei bine, timpurile au trecut, iar dacă atunci, când eram mititică preferam să consum doar sucul de ridiche neagră, fiindcă era dulce (îmi tăia mama ridichea în felii subţiri şi le amesteca cu mult zahăr şi lăsa aşa tot amestecul până a doua zi, când ridichea secreta un suc dulce, numai bun pentru gustul meu de copil pofticios), acum însă ador să consum ridichea neagră într-o variantă mult mai naturală şi mai sănătoasă …. iar aceasta este salata de ridiche neagră!

Apropo, ştii cât de sănătoasă este ridichea neagră pentru organismul tău?

Dacă nu ştii încă, e indicat să aflii 🙂

Am scris aici un aricol despre beneficiile şi proprietăţiile excelente ale consumului de ridiche neagră.

Te invit să citeşti şi să afli şi tu aceste informaţii preţios de sănătoase …

 

Cum faci salata de ridiche neagră?

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

– o ridiche neagră

– 2-3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece

– 2-3 linguriţe de oţet de mere (sau zeamă de lămâie)

– 1/2 linguriţă sare de mare neiodată

 

Instrumente utile pentru realizarea salatei de ridiche neagră:

– un cuţit şi eventual un curăţător de legume cu ajutorul căruia vei înlătura coaja ridichei

– o răzătoare pentru a mărunţi miezul de ridiche neagră

– un bol în care vei realiza salata.

– 2 furculiţe pentru a amesteca mai uşor ingredientele, iar apoi pentru a devora din plin salata de ridiche neagră 🙂

 

Cum pregăteşti efectiv salata de ridiche neagră?

1. Iei ridichea neagră şi o speli bine sub un jet de apă călduţă. E important acest proces iniţial, fiindcă astfel eviţi introducerea în corpul tău a diverşilor „musafiri nepoftiţi” care doar îţi necăjesc şi îngreuneză funcţionarea normală şi sănătoasă a corpului tău (microbi, paraziţi, bacterii, etc).

2. Cureţi ridichea de coajă şi o limpezeşti apoi uşor , ca să nu rămână prea multe urme negre … 🙂

ridiche neagra cum o razi

3. Tai bucata de ridiche neagră în 2 sau în 4 părţi cu ajutorul unui cuţit, iar apoi, dai fiecare bucată pe răzătoarea cu găuri mici. Toată această operaţie o faci deasupra unui bol.

4. Condimentezi şi asezonezi răzătura de ridiche neagră cu cele 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui, cu 2-3 linguriţe de oţet de mere şi cu vârful de linguriţă cu sare de mare neiodată. Amesteci bine, ajutându-te de cele două furculiţe.

5. Guşti … iar dacă ţi se pare gustoasă – o mănânci îndată. Dacă simţi că îi lipseşte ceva, mai adaugi câte puţin din fiecare ingredient – ulei de floarea soarelui, oţet de mere sau sare marină fină neiodată.

 

Notă: cantităţile de ingrediente sunt estimative, deoarece variază în funcţie de gustul fiecăruia şi de mărimea bucăţii de ridiche neagră.

Sfat practic:

salata de ridiche neagra1. …. pentru început, poţi adăuga o cantitate mai mică de ulei, oţet şi sare, decât cantităţile recomandate de mine. Apoi guşti şi mai adaugi după gustul tău. Important e să îţi facă plăcere să consumi această salată, iar gustul său minunat să te determine să o prepari ori de câte ori ai ocazia 🙂

2. …. dacă salata de ridiche neagră ţi se pare prea iute ca să o mănânci doar goală, poţi să o consumi alături de nişte legume gătite uşor, la abur sau la foc mic. De obicei, toamna ridichile au un gust şi o iuţeală mai puternică, dar peste iarnă, aceasta se domoleşte.

 

Ridichea neagră, eu o ador în salată! E un adevărat deliciu. Sunt pur şi simplu fascinată de salata de ridiche neagră! În plus, îmi aminteşte cu drag de copilărie …

 

Sper să îţi fie de folos această reţetă  si să te bucuri din plin de gustul inconfundabil şi de proprietăţiile minunate ale salatei de ridiche neagră.

Sunt curioasă dacă tu obişnuieşti să îţi prepari şi să mănânci o astfel de salată iarna, precum cea de ridiche neagră?

Lasă-mi un răspuns mai jos şi împărtăşeşte cu mine, dacă preferi sau nu ridichea neagră 🙂

 

Cu drag,

Raluca Andreea Istrate.

Like & Share

Comments

comments

Lasă un răspuns

În comentariu se poate folosi cod HTML, ca de exemplu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.