Apa şi importanţa paharului cu apă

apa

FORMULAR-Exercitiul-paharului-cu-apa

A fost odată ca niciodată o fată, pe nume Ralu, care imediat după ce se trezea, dădea fuga la frigider şi se îndopa. Mereu îi era foame şi mereu era în stare să mănânce tot ce prindea. Niciodată dimineaţa nu se gândea, că mâncând atâta ea se va îngrăşa. Ştia doar atât: ea când se trezeşte, primul lucru pe care trebuie să îl facă, este să mănâce!

Era foarte bucuroasă de obiceiul pe care îl avea, iar în plus, lumea o şi încuraja. Dar ea, nicând nu se gândea mai profund la ea, la silueta pe care o avea, la grăsimea pe care o acumula, decât atunci când vara venea. Atunci seama îşi dădea că are prea multe kilograme şi grăsime (mâncare) pe ea. În plus, greoaie şi obosită ea mai mereu se simtea. Iar când afară căldura apărea şi hainele groase şi camuflante trebuiau înlocuite de rochiţele, fustiţele şi bliziţele vaporoase de vară ….. ea pe bune, foarte tare se speria. Se îngrozea de cât de multă era, de cât de grasă şi mare se făcea în fiecare iarnă ce favoriza mascarea şi astuparea corpului de hainele groase şi lungi.

Acest proces mereu se repeta …. ea vara slăbea, dar iarna se îngăşa.

Însă, după câţiva ani de chin, în care metabolismul nu mai reuşea să şi-l regleze, ….. s-a dat bătută! … şi-a pierdut speranţa şi s-a lăsat în voia sorţii …. să mănânce şi să se îngraşe mereu, fără să îi mai pese într-un fel de ea, de silueta ei, de corpul ei.

Dar, într-o zi citise întâmplător un articol pe internet despre importanţa apei în organismul nostru, în stomacul şi intestinele noaste, dar nu în ultimul rând în CREIERUL NOSTRU!

Întâmplare sau nu, dar acest articol a trezit-o pe Ralu la realitate, a făcut-o să-şi dea seama că ea există, că ea are un corp care o susţine şi care interacţionează mereu cu ea, doar că ea habar nu are de semnalele pe care corpul ei i le transminte. Niciodată până atunci ea nu-şi pusese vre-un semn de întrebare şi nici nu se gândiseră la materia şi inteligenţa materiei din care ea provenea. Până atunci, ea acţiona şi se comporta precum un robot ghidat şi programat de altcineva, dar nicidecum de persoana sa!

Aşadar, care este importanţa paharului cu apă?

 

Apa are nenumărate beneficii în corpul tău:

1. Apa băută pe stomacul gol (dimineaţa) ajută la spălarea şi înlăturarea toxinelor acumulate şi rămase peste noaptea ce tocmai a trecut. În acest sens apa are un rol purificator, detoxifiant şi tonificator (mai ales dacă este băută cu lămâie).

Astfel, toate substanţele toxice care nu au putut fi asimilate în organim, sunt curăţate şi evacuate de apa proaspătă şi curată, iar celulita are cele mai mici şanse să se formeze şi depună (despre ce este şi cum se formează celulita, îţi explic într-unul dintre articolele scrise de mine pe site-ul meu).

2. Apa este substanţa care se găseşte în corpul nostru în proporţia cea mai mare, (peste 70%, în funcţie de vârstă şi diferitele ţesututri ale organismului nostru), iar organismul nostru funcţionează la capacitate maximă doar atunci când este hidratat corespunzător (vezi şi Wikipedia).

Atunci când nu este hidratat corespunzător, şi creierul tău este deshidratat, el nu îţi va putea transmite corect comanda „mi-e sete”, motiv pentru care tu vei înţelege că îţi ese foame, iar prima ta acţiune este să fugi la frigider şi să înfuleci până te saturi …. şi nu te gândi că ai să te saturi repede, fiindcă corpul tău este mult prea însetat. Prin urmare, apa are rolul de hidratare, ea este combustibilul numărul 1 al organismului nostru. Ea te ajută să gândeşti limpede şi clar şi te protejează de multe îmbolnăviri.

3. Apa îţi ajută în procesul de digestie şi ţine constipaţia departe de tine.

4. Apa îţi ajută la transportul şi absorbţia substantelor nutritive, fiind solvent pentru numeroase minerale necesare: Na,Ca,K,Mg,Cl.

5. Apa este principalul mediu de transmitere a informaţiilor către celulele corpului tău (am să îţi explic într-un aricol viitor).

6. Apa te revitalizează şi energizează. Dacă eşti mai tot timpul moleşită, adormită, iar dimineaţa când te trezeşti eşti obosită şi fără putere, atunci este urgent să dai fuga în bucătărie şi să bei un pahar mare de apă! Te provoc să faci acest lucru chiar de acum!

Hai, fugi repede şi bea un pahar mare de apă! (Să ştii că şi eu am băut un pahar de apă 😉 )

Până nu bei paharul cu apă nu-ţi mai spun nimic. După ce bei, îţi dezvălui mai multe secrete din „misterul” paharului cu apă.

Ai băut?

Bravo! Minunat!

 

Vrei să scapi de grăsimea şi de celulita inestetică care îţi cuprinde din ce în ce mai mult corpul? Vrei, în sfârşit să slăbeşti o dată pentru totdeauna? fără să îţi fie frică că te vei îngrăşa din nou?

Vrei să te trezeşti de acum înainte energică, odihnită şi plină de viaă?

Vrei să ai o memorie mai bună şi te poţi concentra mai mult?

Vrei ca tenul tău şă se lumineza şi pielea ta să fie mai fermă, să-şi recapete elasticitatea şi supleţea după care tânjeşti de ceva vreme?

Vrei să nu te mai îmbolnăveşti şi răceşti atat de uşor şi să îţi recapeţi imunitatea de altă dată?

Atunci e timpul să acţionezi şi să faci ceva tocmai din acest moment! Nu mai amâna şi nu mai aştepta!

Eu sunt aici ca să te ajut şi să te susţin. Uite, am pregătit special pentru tine un formular prin care te provoc să bei în fiecare dimineaţă câte un pahar mare de apă proaspătă şi curată (ideal ar fi apă de izvor).

După fiecare pahar de apă băut în fiecare dimineaţă, te invit să bifezi în căsuţa corespunzătoare zilei respective (din formularul pe care ţi l-am pregătit aici).

Ştii că un obicei nou se deprinde doar după 30 de zile? Ei bine şi provocarea mea durează tot atât, tot 30 de zile.

pahar cu apa

Aşadar,

 • alege-ţi un pahar favorit din seturile minunate de pahare pe care le ai, fiindcă el îţi va deveni prietenul tău cel mai bun pentru următoarele 30 de zile, care în fiecare dimineaţă te va întâmpina cu un zâmbet larg, călduros şi prietenos, care te va binedispune şi îţi va oferi cu drag apa proaspătă ce îţi va înviora şi minuna fiecare zi ce urmează.

Atenţie însă:

Bea apă şi doar apă, cât mai vie şi cât mai proaspătă, pe cât posibil apă de izvor.

 1. Fii pe fază că nu am zis sucuri sau lichide, ci am zis doar APĂ!
 2. Cumpără-ţi sau procură-ţi apa de cea mai bună calitate (care nu înseamnă cea mai scumpă, poate fi chiar gratis, dacă ai în zonă un izvor potabil) şi cât mai din zona ta! Şi ştii de ce? Fiindcă tu meriţi tot ce-i mai bun! Iar apa din zona ta poartă energia locului din care tu provii.

Descarcă aşadar, formularul acesta şi bea în fiecare dimineaţă câte un pahar de apă. Şi nu uita să îţi notezi acest lucru în formularul pe care tocmai l-ai descărcat.

P.S.: Dacă tu consideri că ai înţeles acum importanţa paharului cu apă şi crezi că acest lucru i-ar ajuta şi pe prietenii/prietenele tale, distribuie acest articol făcând SHARE pe Facebook, iar dacă mai presus de toate, ţi-a şi plăcut articolul meu, un LIKE m-ar ajuta să înţeleg mai bine.

P.P.S.: te invit ca în următoarele 30 de zile să împărtăşeşti cu mine şi cu colegele tale, cititoarele mele, toate reacţiile, sentimentele şi semnalele pe care corpul tău ţi le oferă după fiecare pahar de apă băut! (pe care i-l dăruieşti cu drag). Acest lucru îl poţi face cu uşurinţă lăsând un comentariu mai jos, chiar de acum, dinainte să-ţi începi frumoasa-ţi provocare!

Şi nu uita: eu sunt oricând aici ca să te ajut şi să te susţin!

Baftă, sănătate, libertate şi vitalitate!

* formularul de care îţi tot ziceam îl poţi descărca şi accesând acest link.

P.P.P.S.: Dă-mi un semn după ce ai descărcat formularul şi lasă-mi acum un comentariu cu motivul care te-a îndemnat să accepţi provocarea lansată de mine!

Comments

comments

18 comentarii la articolul Apa şi importanţa paharului cu apă

 • Clara  spune:

  Raluca draga eu beau apa in fiecare dimineata,e al doilea lucru care-l fac pentru ca mi-l cere organismul, doar ca problema este ca o si elimin foarte repede…sau poate nu este asta o problema? Oricum de slabit fara alte mijloace (alimentatie corecta,miscare) nu se pune problema.Foarte bun articolul,eu nu sunt chiar asa drastica,mai beau cate un pahar de suc de portocale(stors de mine) cafeaua de dimineata care la mine este obligatorie 😉 si ocazional cate un pahar de vin.
  Oricum ma bucur ca ti-am descoperit blogul si-ti citesc articolele cu interes.Mult succes!

 • Livia  spune:

  Draga Raluca,

  Am hotarat sa accept provocarea ta
  Este a doua decizie pe care o iau in ultimul timp
  in incercarea de a slabi sanatos si de a ma simti bine in corpul meu

  Tot o provocare de 30 de zile a fost si prima decizie
  Doar trei mese fixe pe zi, aproximativ la aceasi ora
  si nimic altceva intre mese decat apa plata

  Citisem cat este de benefic un pahar de apa pe stomacul gol
  dar nu mi-am impus o anumita disciplina
  de astazi voi incepe poate
  cu un pic mai mult decat
  un pahar

  Deoarece am observat ca in ultimul timp
  corpul meu cere tot mai multa apa
  si cred ca e un semn bun

  O zi frumoasa
  si ne auzim in curand
  Numai bine

  • Raluca Andreea Istrate  spune:

   Livia draga, ma bucur foarte mult ca accepti provocarea lansata de mine 🙂 … iar formularul pe care l-am pregatit (si poate l-ai si printat deja) sper sa iti fie de mare folos.

   E minunat ca te-ai hotarat sa iti incepi ziua, de acum inainte, cu cate un pahar cu apa (sau chiar un pic mai mult). Avantajele vor fi nenumarate in favoarea ta.

   Ca sa iti ajuti organismul sa slabeasca si sa elimine din reziduurile acumulate in el, ar fi nemaipomenit sa adaugi in apa de dimineata si zeama de lamaie. Are un efect alcalinizant (foarte important in situatia ta)si iti ajuta organismul sa se detoxifice mai repede.

   In plus, e bine sa reusesti sa te hidratezi suficient si pe durata intregii zile. De foarte multe ori, cand organismul este deshidratat nu iti poate transmite corect semnalul „mi-e sete”, motiv pentru care tu ajungi sa interpretezi ca „mi-e foame”. In acest scop, poti invata sa iti prepari si apa enzimatica. Retete gasesti pe site.

   Mult succes!!! … si sa ma tii la curent 😉

 • sorina  spune:

  Super articolul Raluca!
  Eu beau cate 500 ml apa in fiecare dim. si nu numai!
  cu 30 min inainte sa mananc beau aceasta minunata apa!
  Inainte cand eram grasuta imi spunea o prietena ca apa pe apa scoate!
  Nu intelegeam atunci cum e.. de aproape 3 ani stiu ce inseamna! am slabit 24 kg. si ma simt extraordinar in pielea mea!
  O noapte Superba!

  • Raluca Andreea Istrate  spune:

   Sorina, ma bucur ca ti-a placut articolul meu referitor la consumul de apa.

   Si pe mine tot apa m-a ajutat sa slabesc si sa ajung la greutatea ideala, asa ca inteleg cat de bine te poti simti dupa ce iti deprinzi acest nou obicei. E extraordinar.

 • Cornelia  spune:

  Eu beau mai mult de un pahar de apa pe zi si oarecum ma otravesc zilnic cu cel putin 2 litri de apa!

  • Raluca Andreea Istrate  spune:

   Cornelia, de ce spui ca te otravesti zilnic cu apa? Tu stii ca apa are memorie si „sentimente”? Ea simte si vibreaza la gandurile pe care le avem atunci cand o bem. Stiai asta? Fii atenta despre modul in care vorbesti despre apa si chiar si hrana pe care o consumi 😉

 • Mioara Vetreneanu  spune:

  Foarte documentat si foarte profesionist articolul! E bine ca ne-ai reamintit de apa si mai ales ca ai explicat de ce. Sanatate si o viata buna tuturor!

  • Raluca Andreea Istrate  spune:

   Ma bucur Mioara, ca prin articolul meu ti-ai amintit despre importanta apei in organismul tau!

 • Claudiu Vlad  spune:

  Mulțumim pentru sfaturile utile!

 • Irina Parvu  spune:

  Foarte frumos ai scris si foarte utile informatii! Spor in toate!

 • Istrate Raluca  spune:

  Mulltumesc Cristina pentru aprecieri! Ma bucur mult ca iti place articolul si formularul provocarii. Astept sa imi imprtasesti in continuare parerile si dupa ce bei primele pahare cu apa 😉

 • Badina Cristina  spune:

  Imi place foarte mult site-ul tau, Raluca! Articolul e super si propunerea cu formularul ii adauga valoare!

  • Raluca Andreea Istrate  spune:

   Multumesc, Cristina pentru aprecieri! Ma bucur mult ca iti place articolul si formularul provocarii. Astept sa imi imprtasesti in continuare parerile si dupa ce bei primele pahare cu apa 😉

 • Dansam Impreuna  spune:

  Draga Raluca ,
  Aseara am luat , intamplator …. sau nu , hotararea sa incep sa beau numai apa . Sunt un consumator inrait de lichid negru si mi-am spus ca e timpul sa scap de acest obicei. Pentru mine este o foarte mare provocare insa chiar imi doresc acest lucru. Deschid astazi laptop-ul la serviciu si ce sa vad ?????? Articolul tau despre importanta consumului exclusiv de apa . Intamplator ???? Nu cred …. Este exact semnul si impulsul de care am nevoie . Asadar CHALANGE ACCEPTED !!! Felicitari pentru articol si astept de la tine cat mai multe sfaturi despre alimentatie si stil de viata sanatos .

  • Raluca Andreea Istrate  spune:

   Dansam impreuna si ne hidratam corespunzator!

   Ma bucur pentru tine ca esti atent la sanatatea ta si ai luat o hotarare pe masura! Bravo!

   Fii totusi rabdator si acorda-i corpului tau toata atentia cuvenita de a se acomoda cu schimbarea pe care ti-o doresti, iar daca corpul tau uneori inca mai pofteste dupa un strop de lichid negru, fii ingaduitor si ofera-il, iar el iti va fi recunoscator si ascultator 😉

Lasă un răspuns

În comentariu se poate folosi cod HTML, ca de exemplu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.